Vankó Imre uralma a fogathajtóknál

fogathajtás

Idén külön nem volt bajnokságuk a dél-szlovákiai amatőr fogathajtóknak, de az elért eredmények alapján kiértékelték a legjobbakat. 2021-ben – mind akadályhajtásban, mind vadászhajtásban – a felsőszeli Vankó Imre végzett az élen. Megérdemelten. Hat verseny fért bele a versenynaptárba. Az utolsó, feketenyékiről Gasparovics László házigazda nyilatkozott az Új Szónak.

Kilenc magyarországi hajtó volt a feketenyéki mezőnyben, s mindkét számban közülük került ki a győztes. Nem hiányzik, hogy egyik klubtársa sem végzett az élen?
Az igaz, hogy egyikünk sem nyert, de mindkét hajtásban négyen a legjobb hatba kerültünk. Szép mezőny gyűlt össze, ennyi fogat – egy híján húsz – még nem volt egyik idei versenyen sem. Ezúttal Vankó Imre helyett az alsószeli Kajos Sándor lopakodott előre: egy-egy második és harmadik helyével klubunkból a legjobb volt. A kiegyensúlyozott mezőnyben apróságok döntöttek. És ami még érdekesség, hogy két Gasparovics volt a mezőnyben, mert fiam, László is hajtott. Mindegyikünk, mikor vendéglátó, a szívét-lelkét beleteszi, hogy jól érezzék magukat a többiek.

Lezárult az idény. Hol tart a dél-szlovákiai amatőr fogathajtás?
A szokottnál kevesebb, mindössze hat versenyünk volt, abból is Zsigárdon kettő. Vankó Imre régi bútordarab sorainkban, fölényesen nyerte házi pontversenyünket, ez a szezon az övé volt. Megérdemelten.

Elég évente a hat verseny?
Nem. Szeretnénk visszatérni a legalább nyolchoz, vagyis a koronavírus előtti mennyiséghez. Szinte mindenki önerőből végzi ezt a tevékenységet, kedvtelésből, magunk és egymás örömére. Bízom benne, hogy a fiatalok is kitartanak, Telekes Ádám, Kajos Vivien és társaik tovább fiatalítják majd sorainkat.

Vagyis lesz utánpótlás?
Van rá kilátás. Igaz, a fiatalnak túl összetett a kezdés, minden drága hozzá: a hintó, a szerszám, a ló... Ez a fő gond. Egyelőre hárman vannak, s örülünk, hogy vannak. Klubunk huszonöt tagjából tizenöten szoktak versenyezni, Remélem, jövőre elhárulnak az eddigi akadályok, és újra teljes létszámban vehetünk részt egymás dél-szlovákiai versenyein, ezzel is jelezve összetartásunkat. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?