Vancouver 2010 - sífutás: Northug második aranyérme

Whistler |

<p>A norvég Petter Northug nyerte vasárnap a vancouveri téli olimpián a sífutók férfi 50 km-es számát, amelyet hagyományosan az ötkarikás játékok utolsó napján rendeztek.</p>

Az ezúttal klasszikus stílusú viadalon sprintbefutó döntött, így papírforma eredmény született, ugyanis a világbajnoki címvédő Northugot a világ leggyorsabb sífutójának tartják, s ezt a csapatsprintben aratott diadala után ismét igazolta. A 24 éves versenyző két sikere mellett a 4x10 km-es váltóban ezüst-, míg egyéni sprintben bronzérmet nyert Vancouverben.
Northug mögött a csapatsprintben második német Axel Teichmann ismét ezüstérmes lett, míg a váltóval első, a 30 km-es üldözéses versenyben harmadik svéd Johan Olsson szerezte meg a bronzérmet.

Sífutás, férfi klasszikus stílusú 50 km, olimpiai bajnok:
---------------------------------------------------------
Petter Northug (Norvégia) 2:05:35.5 ó
2. Axel Teichmann (Németország) 0.3 mp hátrány
3. Johan Olsson (Svédország) 1.0 mp h.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?