Van Marwijk nem mond le, Löw visszafogottan elégedett

Budapest |

<p>A hollandok szövetségi kapitánya minden felelősséget magára vállalt, amiért vb-ezüstérmes csapata - három vereséggel csoportjában utolsóként végezve - kiesett a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon, de sokak által várt lemondását nem jelentette be.</p>

Bert van Marwijk legénységének Eb-kudarca vasárnap este vált teljessé, amikor - a dánok és a németek után - a portugáloktól is kikapott B betűjelű négyesében, így dicstelenül kénytelen távozni a kontinensviadalról, ahová pedig az egyik favoritként érkezett.

"Enyém a teljes felelősség, de a folytatásról még nem esett szó - nyilatkozott az 1-2-es búcsúpofont követően még a harkivi Metaliszt stadionban a szakvezető. - A szerződésem a 2016-ban jár le, és pillanatnyilag nem gondolkodom a jövőről".

Az elején úgy festett, hogy a hollandok belekapaszkodnak az utolsó szalmaszálba, s megnyerik a továbbjutáshoz szükséges két góllal a meccset, hiszen Rafael van der Vaart látványos bombájával már a 11. percben vezetéshez jutottak. Ezzel azonban el is lőtték összes puskaporukat a németalföldiek, akik a mérkőzés végéig ötlettelenül, hitehagyottan, szervezetlenül játszottak, miközben a portugálok - az őrzését illetően a hollandok részéről felettébb nagyvonalú "kiszolgálásban" részesülő és kétszer is betaláló Cristiano Ronaldo révén - különösebb erőfeszítés nélkül fordítottak.

"Remekül kezdtünk, de nem tudtuk az előnyünket megtartani, túlságosan is könnyen kaptuk a két gólt. Utána pedig ahelyett, hogy egyenlítettünk volna, hibáztunk, és bűnhődtünk is érte. Kikaptunk megint és kiestünk, pedig ez alapvetően ugyanaz a csapat volt, amelyik két éve második volt a vb-n, s csak egy-két helyen változott az összetétel" - mondta Van Marwijk.

A kvartett másik párjában, a harmadik fellépésükön is diadalmaskodó, s a csoportot tökéletes mérleggel nyerő németek szintén 2-1-re múlták felül a dánokat, akik a hollandokkal együtt kiszorultak a legjobb nyolc közül.

"Jó eredményt értünk el, de a negyeddöntőben nehezebb lesz, a görögök ellen a most mutatottnál több kell. Három vagy négy nagy lehetőségünket is elhibáztuk - fogalmazott az újabb sikert is a helyén, s kellő önkritikával kezelő Joachim Löw szövetségi kapitány. - A csoportelsőséggel, s azzal, hogy mindhárom meccsünket megnyertük, persze nagyon is elégedettek vagyunk."

A szakvezető hozzáfűzte, hogy megítélése szerint olykor a középpályán és a védelemben is túl nagy teret hagytak a dánoknak, akik igyekeztek lassítani a játékot.

"Hasonló várható a görögöktől is, ezért nekünk kell a tempót diktálnunk, s térdre kényszeríteni őket" - mondta a legutóbbi vb-n harmadik, Eb-n pedig második helyen végzett német válogatott kapitánya.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?