Valóban ideális ellenfél?

Athén. Bár az olimpia nem kívánságműsor, a magyar férfi kézilabda-válogatott mégis a lehető legideálisabb ellenfelet kapta a mai negyeddöntőben: az Ázsia-bajnok Koreai Köztársaságot.

A B-csoportban az Európa-bajnok, világbajnoki második Németország bravúros legyőzésével második helyen záró alakulat ugyanis nem igazán ismeri leendő ellenfelét, de ez kölcsönös. Az A jelű hatost veretlenül nyerő, vb-első horvátok – siker esetén ők lehetnek az elődöntős riválisok – kiemelkednek a mezőnyből. A spanyoloknál – úgy tűnik – összeállt egy tényleg komoly, akár a végső diadalra is alkalmas garnitúra. A címvédő oroszok is nagy nehezen bekerültek a legjobb nyolcba, de a magyaroknak ellenük hagyományosan „komplexusuk” van.

A magyar gárdában a két kapus, Fazekas és Szathmári szinte minden mérkőzésen remekelt, igaz, ha a védelem nem sziporkázik, akkor ők sem tehetnek sokat. Pásztor igazi csapatkapitány, űzi, hajszolja, biztatja a társakat, sőt, a gólszerzésből is kiveszi a részét. Utóbbi elmondható Perezről is. Nagy fokozatosan lendült játékba, s amikor igazán fontos volt, a németek ellen megállíthatatlan volt.

Amikor a védőfal is jól dolgozik, akkor a győzelmek sem maradtak el. Csupán a franciák elleni második félidőben volt ilyen jellegű fennakadás, s a 2001-es vb-aranyérmes ezt könyörtelenül kihasználta. A brazilokkal szembeni csatában, amikor 20:19-re nyert a Skaliczki-csapat, inkább a támadójáték akadozott.

A sydneyi kilencedik dél-koreaiak 29:26-ra kaptak ki a horvátoktól, és 31:30-ra a spanyoloktól. A zárófordulóban, amikor már nem számított a végeredmény, a szlovénok is legyőzték őket 26:23-ra. Az oroszokat 35:32-re, az izlandiakat 34:30-re verték.

A csoportmérkőzések során lőtt gólok tekintetében a magyarok a 8., a koreaiak a 2. helyen zártak. A kapott találatok sorrendjében a magyar együttes a 3., a rivális pedig a 10. Az ázsiaiak vezetik a fair-play listát, amelyen Magyarország a harmadik.

A kapusok között a védési hatékonyságban Fazekas a hetedik, Szathmári pedig a tizenharmadik 36, illetve 33 százalékkal. A koreai Han negyedik 37 százalékkal.

A MAI MŰSOR

A 11. helyért, 8.30: Szlovénia–Egyiptom; a 9. helyért, 10.30: Izland–Brazília; negyeddöntő, 13.30: Magyarország–Koreai Köztársaság; 15.30: Horvátország–Görögország; 18.30: Németország– Spanyolország; 20.30: Franciaország–Oroszország.

Pénteken az elődöntőben a magyar–koreai csata győztese találkozik a horvát–görög összecsapás nyertesével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?