Utolsó levél Major Lajosnak

Pozsony |

<p>2016. szeptember 10-én 67 éves korában elhunyt Major Lajos újságíró, testépítő.</p>

Kedves Lajos!

Ritkán találkoztunk, közös eszmefuttatásaink azonban mély nyomokat hagytak bennem. Szakíróként mindig volt mit megtudni a sporttudortól, de nem csak rólad, önmagamról is. Mert ilyenkor beszélgettünk, beleástuk magunkat a témába, s még véleményünket is ütköztettük. Ennek, tudom, most már vége. Hatvanhét év tapasztalatával végleg elmentél.

Elsősorban sportban jártas kollégaként ismertelek. Ez a tevékenységed eltakarta egykori versenyzői múltadat, Éppen az utóbbi hetekben bukkantam ennek nyomára, de nem maradt már időm, hogy veled felidézzem. Hirtelen távoztál, és magamra hagytál ennek felkutatásában.

Életed utolsó negyedszázada összefonódott a Muscle and Fitness cseh és szlovák nyelvű havi magazin kiadásával, tartalmi gazdagításával. Fórumot nyitottál az embereknek, kezet nyújtottál nekik abban, hogyan igazodjanak el a testmozgás rejtelmeiben. Húsz évvel ezelőtt a Vasárnapban megjelentetett interjúmban mondtad: „A testet csak úgy lehet alakítani, hogy felszedem az izomzatot, a zsírréteget. Tornával, megfelelő étkezéssel és életmóddal.” És ebben minden benne van, azoknak is, akiknek szántad, s önmagad is ehhez igazodtál, amikor a testépítés, a fitnesz és az erősportok szakismerőjeként megírtad rengeteg észrevételedet. Ebből meríthet még sokáig a szakma, a testmozgás művelői.

Életedben is felnéztünk Rád, ha találkoztunk, s ezután is felnézünk – az égre, ha Rád gondolunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?