Uruguay a Copa America második elődöntőse

Santa Fe |

<p>Másodikként az uruguayi válogatott jutott be az Argentínában zajló labdarúgó Copa America elődöntőjébe, miután tizenegyesrúgásokkal legyőzte a házigazda csapatot.</p>

A kevésbé esélyesnek tartott Uruguay már a 6. percben vezetéshez jutott Perez jóvoltából, a világ jelenlegi legjobb futballistájának tartott FC Barcelona-játékos Messi átadásából azonban alig 11 perccel később sikerült egyenlítenie a Real Madrid csatárának, Higuaínnak. Ráadásul a vezető találat szerzőjét az első félidő hajrájában kiállították, ám az emberelőnnyel nem tudott mit kezdeni az argentin csapat, amely a meccs végén szintén 10 főre fogyatkozott, miután a Barca középpályása, a válogatott csapatkapitány Mascherano is megkapta második sárga lapját. A hosszabbításban nem változott az eredmény, jöhettek a büntetők, amelyek elvégzésében az uruguayiak jeleskedtek: egyformán hibátlanul lőtt Forlán, Suárez, Scotti, Gargano és Cáceres, míg az argentinoknál a jól célzó Messivel, Burdissóval, Pastorével és Higuaínnal ellentétben a Manchester City "feketebáránya", Tévez hibázott, kísérletét Muslera kapus hárította.

"Argentínát mindig roppant nehéz legyőzni, most sikerült, hát persze, hogy rendkívül boldog vagyok" - summázta érzéseit Oscar Tabarez, az "uruk" szövetségi kapitánya.


Eredmény:
negyeddöntő:
Argentína-Uruguay 4-5 (1-1, 1-1, 1-1, 1-1) - tizenegyesrúgásokkal

gól: Gonzalo Higuain (17.), Diego Perez (6.)

korábban közölt negyeddöntős eredmény:
Peru-Kolumbia 2-0 (0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

gól: Lobatón (101.), Vargas (106.)

A negyeddöntő további programja:
vasárnap:
Brazília-Paraguay 21 ó, La Plata
hétfő:
Chile-Venezuela 0:15 ó, San Juan

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?