Ukrán gól után búcsúzott az EL-specialista FC Sevilla Európától

Jarmolenko

A West Ham és a Feyenoord az elmúlt húsz év, míg a Bodö/Glimt és a PAOK a klubtörténelem legjobb eredményét érte el csütörtöki továbbjutásával. Lejátszották a labdarúgó Európa-liga és Európa-konferencialiga nyolcaddöntőinek visszavágóit.

Kemény mérkőzés várt a hazai pályán csak döntetlent játszó Barcelonára az isztambuli katlanban, ahol a Galatasarayt 52 ezer szurkoló próbálta továbbjutásba hajszolni. A hazaiak egy szöglet után meg is szerezték a vezetést, de előbb Pedri egy bravúros lövőcsellel ziccerbe hozta magát és egyenlített, majd a szünet után Aubameyang révén fordítottak a katalánok. Az Arsenaltól kölcsönvett Aubameyangnak egyelőre maximálisan bejött a váltás, tizedik mérkőzésén már a hetedik gólját szerezte. „Nagyon jó csapat a Galatasaray. Pontosan tudták, hogyan kell védekezni ellenünk, de türelmesek voltunk, és ez kifizetődöttˮ – értékelt Xavi, a Barcelona trénere a mérkőzés után.

Ukrán hős Londonban

A West Ham hosszabbítás után ejtette ki az Európa-liga-specialista FC Sevillát. A mindent eldöntő gólt a 112. percben szerezte az ukrán Jarmolenko, akinek a gólöröme érthető módon maximálisan visszafogott volt, bár csapattársai gyakorlatilag a szuszt is kiölelték belőle. A Kalapácsosok az ezredforduló óta nem jutottak ilyen messzire a nemzetközi porondon, ráadásul úgy tűnik, a kieséses szakaszok igazi specialistájává váltak: utóbbi hat párharcuk során, amikor vereséget szenvedtek az első meccsen, immár ötödször nyerték meg a visszavágót.

Története során kilencedszer próbált meg túljutni az Európa-liga/UEFA-kupa nyolcaddöntőjén a Betis, de a Ferencváros csoportbeli ellenfelének ezúttal is megálljt parancsoltak: a Frankfurt a hosszabbítás utolsó percében egyenlített a sevillai csapat ellen, és ezzel továbbjutott. „Amikor 25 ezer szurkoló olyan hangos, hogy 50 ezernek tűnik – na, akkor tudod, hogy ez bizony Franfkurt! Nagyon érzelmes pillanat volt az utolsó percben szerzett gólunk” – mondta Kevin Trapp, a német csapat kapusa a mérkőzés után. Az Eintrachtra a Barcelona vár a nyolc között – és ezzel együtt valószínűleg sokkal több mint 25 ezer ember...

Megizzadt a Roma

A konferencialiga nyolcaddöntője több csapat számára is történelmi mérföldkővé vált: a norvég bajnok Bodö/Glimt és a Slovan csoportbeli ellenfele, a PAOK is továbbjutott, ezzel mindkét klub történelme legsikeresebb nemzetközi kupaszereplésének örülhet.

Alaposan megizzadt Mourinho AS Romája a Vitesse ellen: a holland együttes a 91. percig vezetett az olasz fővárosban, amivel hosszabbításra állt a párharc – végül azonban Abraham közeli bólintása megmentette a további komplikációktól a Farkasokat. Abraham kétségtelenül jól érzi magát Rómában: tavaly José Mourinho állítólag a szép, napos idő ígéretével csalta Olaszországba az angol válogatott támadót, aki azóta 39 tétmérkőzésen már 21 gólnál jár a Farkasoknál.

Az első meccsen őrült 4:4-et játszott egymással a PSV és a Köbenhavn, és a visszavágó is rendkívül izgalmasra sikeredett, bár a show-ról ezúttal már csak egy csapat gondoskodott: a PSV gálázott és 4:0-ra győzött. Ezúttal nem a szupertehetség Gakpo volt a mérkőzés hőse, hanem Mario Götze és az izraeli gólfelelős Zahavi: mindketten egy gólt és egy gólpasszt jegyeztek. Simán továbbment egy másik holland csapat, a Feyenoord is, amely a 2002-es UEFA-kupa-siker óta mostanáig legfeljebb a csoportjából tudott továbbjutni az európai porondon.

Nem herdálta el háromgólos előnyét a Slavia Praha, amelynek az is belefért, hogy a visszavágón két piros lapot és három gólt kapjon Linzben. „Buta szabálytalanságok után megnehezítettük a saját dolgunkat. Imádkoztunk, hogy vége legyen a meccsnekˮ – fogalmazott Jindřich Trpišovský, a Slavia trénere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?