Újra a Baselt kapta a Slovan

Slovan

Egyik csoportkörös ellenfelét, a svájci Baselt kapta a Slovan a labdarúgó Európa-konferencialiga nyolcaddöntöjének pénteki sorsolásán.

A pozsonyiak a csütörtöki játéknapon továbbjutott csapatok közül kaphattak ellenfelet a tegnapi sorsoláson, mivel csoportgyőztesként automatikusan az EKL legjobb 16 gárdája közé kerültek.

Az egykori cseh válogatott szélső, Vladimír Šmicer pedig a svájci Baselt húzta ki az égszínkékeknek – azt a csapatot, amellyel a sorozat H csoportjában együtt szerepelt a Slovan ősszel. Bázelben nagy megleptésre 2:0-ra nyertek Kuckáék, majd egy héttel később Pozsonyban változatos meccsen 3:3 lett a végeredmény.

Šmicer sorsolta ki nekünk a csoportba is a Baselt, de nincs mit tenni. Ahogy mi ismerjük őket, ők is ismernek minket. Idegenben kezdünk, ahol olyan eredményt kell elérnünk, hogy izgalmas legyen a visszavágó, amelyet, remélem, telt ház előtt játszhatunk – nyilatkozta klubja honlapjának id. Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője

A tapasztalt szakember az októberi jó eredmények miatt még nehezebb meccsekre számít márciusban. „Sokaknak túl nagy elvárásai lesznek velünk szemben az akkori találkozók kapcsán. Mi viszont tudjuk, milyen erős a Basel, még akkor is, ha a svájci bajnokságban nem muzsikálnak túl jól. A szinte már biztos bajnok Young Boystól jócskán elmaradva csak hatodikok jelenleg, másrészt három pontra van tőlük az európai kupaszereplést érő negyedik hely. A svájci Superliga pedig egy nívós liga. Nem lesz sétagalopp a párharc, az ellenfelünk sem naiv, és biztosan tanult a csoportmeccseken történtekből.

Érdekes

EKL, nyolcaddöntő

AEK Larnaka–West Ham

Fiorentina–Sivasspor

Lazio–Alkmaar

Lech Poznan–Djurgarden

FC Basel–SLOVAN

Sheriff Tiraspol–Nice

Anderlecht–Villarreal

Gent–Basaksehir

Azokon még a legendás csatár, Alexander Frei irányította a helvét csapatot, akit azonban február elején menesztett a klub. A helyére ideiglenesen Heiko Vogel sportigazgató ugrott be.

Őszintén szólva, olyan ellenfelet szerettem volna, akivel még nem játszottunk. De pozitívan kell venni a Baselt is, elvégre visszatérünk abba a stadionba, ahol nyertünk és megindultunk felfelé. Van esélyünk a továbbjutásra, egyszer már legyőztük a svájciakat, most is megtesszük a maximumot, hogy ez újra sikerüljön – mondta a Slovan honosított argentin védője, Vernon de Marco.

Mivel a Slovan már egy ideje árulta a jegyeket a nyolcaddöntőre, mostanra nagyjából 4000 belépő maradt még elérhető. A jegyárak 30 eurónál kezdődnek.

A párharc első mérkőzését március 9-én rendezik a St. Jacob Parkban, a visszavágóra 16-án kerül sor a pozsonyi Nemzeti Futballstadionban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?