Újabb portugál döntetlen

Párizs |

<p><span style="font-size: 12px;">A portugál válogatott gól nélküli döntetlent játszott az osztrák csapattal a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati játéknapján az F csoport második fordulójában.</span></p>

Eredmény, F csoport, 2. forduló:
Portugália-Ausztria 0-0
-----------------------
Párizs, Parc des Princes, 42 ezer néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)
    sárga lap: Quaresma (31.), Pepe (40.), illetve Harnik (47.), Fuchs (60.), Hinteregger (78.), Schöpf (86.)

    Portugália:
    ----------
Patricio - Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro - Quaresma (J. Mário, 71.), W. Carvalho, Moutinho, A. Gomes (Éder, 83.) - Nani (Rafa Silva, 89.), C. Ronaldo

    Ausztria:
    ---------
Almer - Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs - Harnik, Ilsanker (Wimmer, 87.), Baumgartlinger, Arnautovic - Alaba (Schöpf, 65.), Sabitzer (Hinterseer, 85.)

    II. félidő:
    ----------
    78. perc: a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Hinteregger szabálytalankodott Ronaldóval szemben a tizenhatoson belül, de a sértett a kapufára lőtte a büntetőt.

    A kezdőként pályára lépő Cristiano Ronaldo pályafutása 128. válogatott mérkőzését játszotta, ezzel megdöntötte Luis Figo csúcsát, és immár önállóan vezeti a portugálok örökranglistáját.
    Az első nagy helyzet az osztrákok előtt adódott, de a 3. percben Harnik közelről a kapu mellé fejelt. A 12. percben Nani lövését lábbal, Vieirinha kísérletét pedig kézzel védte Almer kapus. A 22. percben Ronaldo lapos lövése ment a kapu mellé, majd egy szögletet követően Nani fejelt a keresztlécre. A szünet előtt Alaba szabadrúgása után a gólvonalról mentettek a portugálok.
    A játék képe a folytatásban sem változott, a portugálok támadójátéka volt a meghatározó, Ausztria válogatottja az ellentámadásokra apellált. Az 55. percben Ronaldo mindkét lövését védte Robert Almer. A kihagyott büntető után, a 85. percben Ronaldo betalált, de a bíró les miatt - jogosan - nem adta meg a gólt.
    A portugálok fölényére jellemző, hogy 23 alkalommal kísérleteztek kapura lövéssel, az osztrákok viszont csak háromszor. Ezek közül 10, illetve 2 találta el a kaput.
    Az F csoportot a harmadik forduló előtt a magyar válogatott vezeti, amely szerdán Portugáliával találkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?