Új gyakorlatot mutatott be a női négyes

Gúta. A nagy hőség ellenére is szép számban neveztek a teremkerékpárosok a Kelet-európai Versenyre, amelynek harmadik fordulóját Visegrádi Kupa néven a gútai sportcsarnokban tartották.

Gúta. A nagy hőség ellenére is szép számban neveztek a teremkerékpárosok a Kelet-európai Versenyre, amelynek harmadik fordulóját Visegrádi Kupa néven a gútai sportcsarnokban tartották. A négy ország több tucatnyi művészi kerékpárosával tartott megmérettetésen számos kiváló gyakorlat- sorban gyönyörködhetett a közönség.

Magyarország, Csehország, Szlovákia és Ukrajna junior és felnőtt kerékpárosai két pályán kilenc versenykategóriában bizonyíthattak. A meglehetősen erős mezőnyben gútai érmek is születtek. Hajdú Andrea vezetőedző elmondta, erőteljes felkészülési időszakuk van, sorra járják az edzőtáborokat, ez a verseny is a gútai gyakorlás végén zajlott.

„A nemzetközi részvétellel zajló táborban a hőség ellenére is fegyelmezetten folyt a felkészülés. A svájci edzőnő nem győzte dicsérni védenceimet. Az eredmények és a bemutatott új gyakorlat is ígéretes jövőt jósol. Úgy gondolom, a fárasztó hét után védenceim a legjobb formájukat hozták a kupán. Tisztán, pontosan mutatták be a gyakorlatot, bizonyos elemeket kell még csiszolni, és kellően felkészülünk az őszi idényre és a világbajnokságra. Ez egy jó próba volt. Elégedett vagyok a teljesítményekkel” – fogalmazott Hajdú.

Hozzátette, hogy a junior négyes is szépen kivitelezett gyakorlatot mutatott be, és az egyéni kategóriában is jól szerepeltek a lányok. A versenysorozat gútai fordulójának színvonalát emelte, hogy a gyakorlatok főítésze Andreas Maier, a nemzetközi UCI bírói vizsgával rendelkező bíró volt. A megmérettetésen erős volt a cseh és magyar jelenlét, komoly konkurenciát jelentve a gútaiaknak, akik azonban szépen teljesítve, az egyetlen szlovákiai klubként nem maradtak alul.

Vincze Alica, a női négyes egyik tagja elmondta, rettentően kimerítő és nehéz gyakorlattal készültek. „Négy vadiúj és rendkívül nehéz elemet is bemutattunk, ezért kétszáz feletti pontszámmal rajtoltunk, ami régi álmunk volt. A verseny hetében zajló nemzetközi edzőtábor és a rekkenő hőség is rányomta bélyegét a teljesítményünkre, mégis egészen jól sikerült. Látjuk a hibákat, van még min javítani és csiszolni, de összességében pozitívan értékelem teljesítményünket” – fogalmazott Vincze Alica.

Az őszi versenyidény meglehetősen sűrűnek ígérkezik, a felkészülések a női négyest érintik leginkább. A lányok – a kerékpárlabda csapattal együtt – novemberben indulnak a malajziai világbajnokságon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?