Továbbra is százszázalékos a Fradi és a Győr

<p>A harmadik fordulót követően is százszázalékosak a magyar csapatok a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntős csoportjában. A Győr Larvikban nyert 24:18-ra,</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Győr a második félidőben bemutatott rendkívül hatékony védekezésének köszönhetően nyert a Larvik otthonában. A magyar csapat legeredményesebb játékosa a hatgólos Rédei-Soós Viktória volt, de a meccs legjobbjának a győri kapust, Katrine Lundét választották, aki harminc labdát hárított a meccsen, s hatvanszázalékos hatékonysággal védett. „Nagyon élveztem a meccset. Jól működött a védelmünk, de elképzelhető, hogy volt pár jó védésem is – mosolygott a kapus. – Szépen haladunk az utunkon. Ez egy különlegesen értékes győzelem volt, úgyhogy nagyon boldog vagyok.”

A győriek vezetőedzője, Ambros Martín a mérkőzés előtt kollégájának, a jelenleg akut leukémiával kezelt Karl-Erik Böhnnek üzent. Pólóján a következő felirat szerepelt magyar és norvég nyelven: „Jobbulást, Karl-Erik! Mi is veled vagyunk!” Böhn tavaly a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztja mellett Győrben is edzősködött, s BL-döntőig vezette a csapatot.

Az elődöntő már ebben a szezonban is elérhető közelségbe került a Győr számára, s nagy lépést tett a legjobb négy közé kerülés felé a Ferencváros is, amely hazai pályán, Dabason 30:26-ra győzött a Krim Ljubljana ellen. A Fradinak Zácsik Szandra mellett most már az egy hete súlyos térdsérülést szenvedett Nerea Penát is nélkülöznie kellett, de Tomori Zsuzsanna ezúttal is a hátán vitte a csapatot. Tíz gólt dobott (összesen már hetven találatnál jár a sorozatban), s ezzel nagyban hozzájárult, hogy otthon maradt a két pont, bár a félidőben még a szlovén csapat vezetett. A végjátékban azonban a Krim két hétméterest is rontott, így esélye sem maradt a pontszerzésre.

A férfi BL csoportkörének 9., utolsó előtti fordulójában a Szeged 26:21-re nyert a Dinamo Minszk ellen, ezzel életben tartotta nyolcaddöntőbe jutási reményeit. Ha a Schaffhausen nem nyer a következő fordulóban Zágrábban, akkor a Szegednek a csoportkör zárásaként még egy berlini vereség is elég a továbbjutáshoz.

A Kiel–Veszprém találkozó lapzárta után ért véget, a veszprémiek már továbbjutottak. (MTI, handball.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?