Tovább menetel a Siófok

Budapest. Az Arany Ászok Liga nyolcadik fordulójának szombati mérkőzésén az Újpest Siófokon kapott ki, a hat büntetőponttal sújtott Ferencváros pedig egy vitatható tizenegyessel kezdődő mérkőzésen végül könnyedén nyert a Pécs ellen.

Siófok. A Balaton FC labdarúgói sokadszor bizonyították be, hogy igenis az élvonalban a helyük. A sárga-kékek ötödik hazai fellépésükön negyedik győzelmüket aratták, és bizony ma már nem lehet olyan hangokat hallani, hogy a Balaton FC-nek kiesési gondjai lehetnek. A legyőzött ellenfelek között volt többek között a DVSC és most ugyebár az Újpest is, vagyis olyan együttesek, amelyek szeretnének kijutni a nemzetközi porondra.

A két együttest a mérkőzés kezdete előtt mindössze egy pont választotta el a táblázaton, igaz aligha gondolta bárki is a bajnokság kezdetekor, hogy hét forduló után az előny a Balaton FC-nél lesz. S hogy mit érezhetett az összecsapás második percében Mezey György, a lila-fehérek szakvezetője, arról csak elképzeléseink lehetnek, ám tény, Simek Péter olyan helyzetben rontott, amely bizony serdülő háromban is főbenjáró bűnnek számít. A hazaiak tulajdonképpen az első támadásukat vezették, amelynek végén Vlaszák Gézának az a feladat jutott, hogy a hálóból kivegye a labdát: Kovács Péter nyargalt el a jobb oldalon, aztán átívelt az ellenkező oldalra, ahol az érkező Usvat 14 méterről, ballal egyből tüzelt, éppen a kapu előtt keresztbe futó Csordást találta el labdája, s az a hazai támadó combjáról a kapu bal oldalába vágódott (1:0).

A játékrész felénél ráadásul köny-nyen megduplázódhatott volna a Balaton FC előnye, csakhogy a játékvezető nagyvonalúan szemet hunyt Juhár Tamás büntetőterületen belüli szabálytalan megmozdulása felett. Ami az első negyvenöt perc iramát illeti, az bizony hagyott kívánnivalót maga után, ám azt már sokadszor kellett megállapítani, hogy az őszi idény kezdete előtt sokak által lesajnált Balaton FC gond nélkül képes eltüntetni a játékosállományok között meglévő, úgymond minőségi különbséget. Nem okozott meglepetést, hogy szünet után az Újpest nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. A játék jobbára a hazaiak térfelére terelődött át, csakhogy ez a tény nem párosult gólhelyzetekkel. Ennek ellenére Csernyánszki Norbertnek többször is védenie kellett, mégpedig azért, mert az újpesti játékosok felismerték, nem muszáj a kapu előterébe becipelni a labdát, átlövésből is lehet gólveszélyt kialakítani. A hajrában aztán a lila-fehérek kapusa, Vlaszák Géza is megpróbált gólt szerezni, csakhogy a Siófok hősiesen állta a rohamokat. (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?