Tovább erősítik a profizmust Vágsellyén

OROSKY TAMÁSA HKM Duslo férfi-kézilabdaklub története első extraligás idényében a kitűnő ötödik helyen végzett, Jozef Klačko klubelnök azonban nem ül a babérjain, a családias légkör megőrzése mellett tovább erősítené az egyesület hátterét.

OROSKY TAMÁS

A HKM Duslo férfi-kézilabdaklub története első extraligás idényében a kitűnő ötödik helyen végzett, Jozef Klačko klubelnök azonban nem ül a babérjain, a családias légkör megőrzése mellett tovább erősítené az egyesület hátterét. A klubvezetővel a bajnokság hétfői sorsolásán beszélgettünk.

Tavaly abszolút újoncként vágtak neki az extraligának. Egy év alatt milyen tapasztalatokat szereztek, min kell a jövöben változtatniuk?

Változásoknak természetesen kell lenniük, újoncként gyakorlatilag nem tudtuk, mibe is vágunk bele. Teljesen új bajnokság volt számunkra az extraliga, a különbség közte és az I. liga között hihetetlenül nagy. Ezért nagyon sok változás várható. Egyrészt létrehoztuk az asszisztens pozícióját a szakmai stábban, hogy tehermentesítsük picit Štefan Kelemen vezetőedzőt. Ez azzal is összefügg, hogy most már délelőttönként is szeretnénk edzeni, legalább háromszor hetente, azokkal a fiúkkal, akik Vágsellyén is laknak. Amin nem akarunk változtatni, az a klub családias légköre. A csapat magja továbbra is Vágsellyén marad, mindenkivel megegyeztünk a folytatásról.

A WHIL-ben szereplő női klubbal gördülékeny az együttműködés?

Nagyon örülök, hogy az első fordulóban otthon fogadjuk az eperjesieket, mert a női csapat csak a WHIL második fordulójában szerepel hazai pályán, így válthatjuk egymást szombatonként. A várossal együttműködésben pedig azon is dolgozunk, hogy a csarnokot fele-fele arányban használhassuk a női klubbal, egyenlő szintre kerülve, mert eddig ez nem így volt. Például az utánpótláscsapataink összesen csak háromszor gyakorolhattak egy héten a csarnokban. Még így is eredményesek voltunk, a juniorok megnyerték a II. ligát, a csapatból hárman a felnőttekkel fognak már készülni.

A nagytapolcsányiak végül nem jelentkeztek egyik európai kupasorozatba sem, mivel tavaly is gondjaik voltak a csarnokokra vonatkozó előírásokkal. Nem akartak beugrani a helyükre?

A bajnokság vége után foglalkoztunk a gondolattal, de aztán elkezdtek szállingózni a hírek, hogy a 2016/2017-es szezontól már elképzelhető a közös cseh–szlovák bajnokság. Mi ebben szeretnénk ott lenni, erre összpontosítunk, és a top hatban akarunk végezni, ezért elutasítottuk a felkérést a kupában való szereplésre – amelyet egyébként olyan helyzetben kaptunk, amikor még a nagytapolcsányiak indulásával is számoltak. Tehát nem anyagi okok miatt hagyjuk ki a Challenge-kupát.

Mennyire reális a közös bajnokság, milyen fázisban vannak az egyeztetések?

Jelenleg a cseh fél részéről várunk visszajelzést, mert nálunk a legjobb hat gárda örülne az együttműködésnek. Amennyire tudom, a morva csapatoknak nem jelentene problémát a közös liga, a többieknek vannak valamilyen kérdéseik.

A felkészülési időszak alatt is láthatják a szurkolók a csapatot?

Július 13-án kezdünk. Felkészülési meccseket kizárólag külföldi csapatokkal fogunk játszani, például a Zlín, a Brno, a Zubří és a Hranice gárdájával, és tárgyalunk a Váccal és a budapesti Plerrel is. Július-augusztus fordulóján pedig a Primasteel Cup nevű rangos tornát fogjuk megrendezni, amelyen az eperjesiek, a tatabányaiak és a bécsi Fivers vesz részt. A bajnoki főpróbára egy cseh tornán kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?