Tóth távozik Porubáról

<p>A második helyen végzett a cseh női kézilabda-bajnokságban a Sokol Poruba együttese. A rájátszás utolsó meccsén a Most ellen Tóth Erzsébet 9 gólt lőtt, így oroszlánrészt vállalt az ezüstérem kiharcolásában. A kiváló átlövőnek ez volt az utolsó mérkőzése a Porubában.</p>

BŐD TITANILLA

Tavaly bajnokok lettek, most azonban a rájátszás megváltozott lebonyolítási rendje miatt a Most viszonylag korán behozhatatlan előnyre tett szert. Elégedettek az ezüstéremmel is?

Mikor már tudtuk, hogy sehogy nem lehetünk bajnokok, mert a Most annyival vezet előttünk, akkor harcoltunk az ezüstért. Belenyugodtunk, hogy nem védjük meg a címünket – ez mindig nehezebb is, mint először megnyerni a bajnokságot. Aztán kiderült, hogy nem is volt olyan egyszerű a második helyet sem megszerezni. A Slaviával otthon csak döntetleneztünk, idegenben pedig kikaptunk, így az utolsó, Most elleni hazai meccsre maradt a döntés. Nyernünk kellett az ezüstérem megszerzéséhez, de bíztunk benne, hogy sikerülni fog. A Most ugyan bajnok lett, de fárasztó szezon van mögötte, szerencsére felülkerekedtünk rajtuk. Örülünk a második helynek is, de persze jövőre megint a bajnoki cím lesz a cél. Viszont már nélkülem.

Miért döntött a távozás mellett?

A Porubával kötött szerződésem lejárt, volt még egyéves opcióm, de a vezetőséggel megegyeztünk, hogy elengednek. Ez megnyugvással töltött el, mert már nem éreztem olyan jól magam, a játék sem mindig úgy ment, ahogy kellett volna. Az utolsó három meccsen viszont már felszabadultan kézilabdázhattam, ennek köszönhetően szuper meccseket játszottam, sok gólt dobtam. Feloldódott a feszültség. Kár, hogy ez csak a végére jött így össze, de legalább szép lett a búcsúm.

Hol folytatja a pályafutását?

Még nem tudom. Van már néhány ajánlatom, de még újabbak is érkezhetnek, hiszen eddig sokan azt sem tudták, hogy távozom Porubáról. Lehet, hogy kipróbálnám magam Ausztriában, de egyelőre még a válogatott világbajnoki pótselejtezőjére koncentrálok.

A szlovákok ellenfele Románia lesz, az első meccset június 1-jén itthon, Partizánskéban játsszák, a visszavágóra egy héttel később kerül sor. Hogyan készülnek a párharcra?

Most éppen a Tátrában vagyunk regenerációs edzőtáborban. Én csak szerdán csatlakoztam a csajokhoz, mert kedden még bajnoki meccset játszottam. Sokat járunk a természetbe, túrázunk, jó a hangulat. Az edzőtábor hét végéig tart, de én korábban hazamegyek, mert pénteken lesz a fiam ballagása. A válogatott május 25-én találkozik újra, akkor már kemény edzésekkel fogunk készülni a románok ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?