Történelmi siker – a vágsellyei férfikézisek megnyerték az alapszakaszt

vágsellyei kézisek
Vágsellye |

Senki nem számított rá, mégis valósággá vált: rövid története legnagyobb sikerét elkönyvelve a vágsellyei férfi-kézilabdacsapat végzett az első helyen az extraliga alapszakaszában.

Az örömmel vegyes meglepettségtől még napokkal később is kereste a szavakat Szalay Péter, a HKM alelnöke: „Nehéz kifejezni, mit érzünk. Az egész hazai kézilabdavilágot meglepte az az eredmény, amely minket hozzásegített az első helyhez.”

Ez pedig az addigi éllovas vágbeszterceiek pontvesztése volt (30:30) az utolsó helyezett Malacky otthonában. Ennek köszönhetően pedig a vágsellyeiek – 29:25-ös nagytapolcsányi győzelmükkel – egy ponttal megelőzték a tabellán a Považská Bystrica–Prešov-kettőst.

„Nagyon kellemesen meglepődtünk a végeredményen. Elég későn jutott el hozzánk szerda este az információ, így nagyobb ünneplés nem volt. De nem is szabad elszállni, mert a hétvégén már kezdődik a felsőházi rájátszás” – mondta lapunknak Szalay.

A legjobb hat csapat tízfordulós küzdelmében – a fentebb említett három gárdán kívül a nagytapolcsányiak, az érsekújváriak és az újonc pöstyéniek – a HKM-nek határozott célja van. „Az első négyben akarunk végezni, hogy játszhassunk a playoff-elődöntőben. Van már történelmi negyedik, harmadik és második helyezésünk is, de az erőviszonyokat tekintve feljebb tekinteni nem reális. Az eperjesiek már teljes játékoskerettel fognak szerepelni a Slovnaft Handball Extraligában, mivel már nem érdekeltek a Bajnokok Ligájában.”

S ha már kupaszereplés: a vágsellyeiek a márciusi Szlovák Kupát is nagyon komolyan veszik, mivel a következő idényben újra indulni akarnak a Challenge-kupában. „Szeretnénk újra feliratkozni az európai kézilabdatérképre, két éve sok tapasztalatot szereztünk a sorozatban. Ennek eléréséhez Ľubomír Jadroňon és Patrik Králikon (Topoľčany) kívül még szeretnénk erősíteni, több játékossal is tárgyalunk” – tette hozzá Szalay.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?