Történelmi DAC-siker

Bravúros 2:1-es győzelmet aratott a DAC Aranyosmaróton a labdarúgó Fortuna Liga 30. fordulójában. A 82. percben még a hazaiak vezettek, ám Brašeň és Pačinda találatával a hajrában fordítottak a sárga-kékek.

Bravúros 2:1-es győzelmet aratott a DAC Aranyosmaróton a labdarúgó Fortuna Liga 30. fordulójában. A 82. percben még a hazaiak vezettek, ám Brašeň és Pačinda találatával a hajrában fordítottak a sárga-kékek. Zsinórban ötödször nyert, és sorozatban 14 bajnoki meccsén is veretlen maradt a László-legénység, mindkettő új klubcsúcsnak számít.

Ráadásul a DAC először győzött a ViOn otthonában, így továbbra is versenyben maradt az Európa Liga-szereplésért.

Meglepetésre nagyon visszafogottan kezdtek a vendégek, ezt kihasználva egymás után vezették a támadásaikat az aranyosmarótiak. Kapor és Ewerton próbálkozását Slávik védte, majd újra Kapor puskázott el egy lehetőséget. Tizenkét percet kellett várni az első DAC-lövésre, Vida bombáját Kováč védte. Az első fél óra végén vezetést szerezhetett volna a ViOn: Válovčan próbálkozását Slávik hárította, a kipattanó labdára Bariš csapott le, de lövését a beteg Šatka helyett pályára lépő Kocsis Gergő kifejelte a gólvonalról. Röviddel később Orávik lövése a kapufán csattant. A 38. percben góllá érett a hazai fölény: Orávik ívelt szabadrúgása után Pintér kotorta a hálóba a labdát – 1:0. Ezután egyenlíthetett volna a DAC, Zsivkovics passza után Aluku egyedül tört kapura, ám Kováč védett. A félidő hajrájában növelhette volna előnyét a ViOn, de Ewerton sakk-matt helyzetben hibázott.

László Csaba nagy fejmosást tartott a szünetben, és átszervezte csapatát, ez meg is látszott a DAC játékán, mert az első játékrészhez képest jóval aktívabb lett. A második félidő közepén a sárga-kékek edzője pályára küldte a még nem teljesen egészséges Mervó Bencét. A Sionból érkezett magyar csatárnak ez volt az első meccse a szlovák bajnokságban. Bő tíz perccel a befejezés előtt a hazai Orávik hagyott ki egy ziccert. Ezután viszont feltámadt a vendégcsapat. A 83. percben kiegyenlített a DAC: Davis ívelt szabadrúgása után Ljubicic közeli lövését Kováč kiütötte, ám a csereként beállt Brašeň a kapuba lőtt – 1:1. De ezzel még nem volt vége, mert öt perccel később újabb dunaszerdahelyi gól következett: Davis pontrúgását követően Pačinda parádés fejese a hálóban kötött ki – 1:2. Ezután a DAC taktikus játékkal megőrizte az eredményt, így zsinórban ötödször is győztesen hagyta el a pályát.

Az aranyosmarótiak már a szünetig eldönthették volna a három pont sorsát, de kihagyták a helyzeteiket, és ezért nagy árat fizettek. Dicséretet érdemelnek a vendégek, mert nem adták fel, és a hajrában fordítani tudtak.

A csallóköziek első aranyosmaróti győzelmébe alaposan besegítettek a szurkolók, közel nyolcszázan szállták meg a vendégszektort, és végig űzték-hajtották kedvenceiket. Akkor is biztatták a csapatot, amikor nagyon akadozott a DAC játéka.

„Az első félidőben gyengén futballoztunk, a szünetben László Csaba edző fel is emelte a hangját. Ennek meg is lett az eredménye, mert a második játékrészre feljavultunk. Brašeň gólja után megjött az önbizalmunk, és nagyon örülök, hogy a Senica elleni bajnoki után ismét az én fejes gólommal győztünk. Pedig korántsem tartozom a jól fejelő futballisták közé – nyilatkozta a 213 TV-nek Erik Pačinda, akinek ez volt a nyolcadik találata a szezonban. – Mindhárom hátralevő meccsünket meg akarjuk nyerni, ha ez sikerül, akkor várhatóan kijutunk a nemzetközi kupaporondra.”

„A mai meccs megmutatta, milyen brutális is lehet néha a futball. Az első játékrészben akár négy góllal is vezethettek volna a hazaiak. Összeszedetten érkeztünk Aranyosmarótra, de csak addig tudtunk összpontosítani, amíg a bíró a sípjába nem fújt. Ha nem áll mellénk a szerencse, akkor akár többgólos vereséget is szenvedhettünk volna – értékelte a mérkőzést László Csaba, a DAC vezetőedzője a klub hivatalos honlapján. – A második félidőre átszerveztem a csapatot, levettem Kocsist, akinek nem ment a játék, később pedig Mervó is lehetőséget kapott a bemutatkozásra, noha még nincs százszázalékos állapotban. Kockáztatnom kellett, de sikerült visszajönnünk a játékba, és a végén már nem a taktikai fegyelem volt az elsődleges, hanem a harciasság. A szurkolóink előtt ismét megemelem kalapom, soha ennyi DAC-drukkert még idegenben nem láttam. Hatalmas tömeg gyűlt össze a vendégszektorban, így együtt lehet csak megnyerni az ilyen meccseket. Bízom benne, hogy vasárnap a Podbrezová elleni rendkívül fontos mérkőzésen telt ház lesz.”

„Gratulálok az ellenfélnek, hogy meg tudta fordítani az eredményt. Védenceim remekül játszottak, de ilyen a futball. Nem mindig a jobbik nyer. A DAC nem érdemelt győzelmet, de fantasztikus szurkolói rászolgáltak a három pontra” – mondta a 213 TV-nek Juraj Jarábek, az aranyosmarótiak trénere.

A dunaszerdahelyiek vasárnap (14.20) a harmadik helyen álló Podbrezovát fogadják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?