Tomi Kid győzni akar

Galánta |

<p>Nyolcmenetesre tervezett mérkőzésen csap össze ma este Kovács Kid Tamás és a tanzániai Said Mbelwa a galántai sportcsarnokban rendezett ökölvívógálán. A profi ringben még veretlen szlovákiai bokszoló négy év után lép kötelek közé szülővárosában.</p>

A galántai félnehézsúlyú öklözőnek ez lesz a huszonharmadik profi mérkőzése, eddig valamennyit megnyerte, 14 alkalommal kiütéssel győzött. „Nagyon várom már a mérkőzést, hiszen utoljára 2009. december 18-án bokszoltam Galántán. Folytatni akarom a sikersorozatomat, remélem, telt ház, azaz 1200 szurkoló biztat majd – mondta lapunknak Tomi Kid, aki tegnap ünnepelte 36. születésnapját. – Jelenleg 40 fokos hőség van a csarnokban, ezért hűtjük a levegőt, így csak azok fognak izzadni, akik a ringben lesznek.” A tegnapi hivatalos mérlegelésen Kovács Tamás 80,30, tanzániai ellenfele pedig 81,10 kilogrammot nyomott. A volt WBO Európa-bajnok és WBF- világbajnok Tomi Kid nehéz meccsre számít: „Mbelwa jó harcos, és igen határozott a ringben, ráadásul, ahogyan a fekete ökölvívók többsége, rendkívül szívós versenyző. Nem lesz könnyű legyőzni őt, de bízom magamban. Meggyőződésem, hogy remek meccset lát majd a közönség. Hazai környezetben szép lenne kiütéssel nyerni, de az a legfontosabb, hogy győzzek.” Said Mbelwa profi mérlege: 22 győzelem, 11 vereség, 4 döntetlen. Az afrikai öklöző legutóbb a kecskeméti gálán szerepelt, amelyen a WBO nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoki öve volt a tét, és a magyar Kelemen Balázstól szoros, tízmenetes csatában kapott ki. „Kiskoromban fociztam, 12 évesen láttam a tévében Mike Tyson egyik meccsét, nagyon megtetszett a stílusa, azóta is ő a példaképem, és ennek hatására tértem át az ökölvívásra – nyilatkozta az Új Szónak a tanzániai Said Mbelwa. – Régóta készülök a galántai meccsre, amelyen nyerni akarok. Szerintem a hatodik menetnél biztosan nem fog tovább tartani az összecsapás.”Persze ehhez Tomi Kidnek is lesz hozzáfűznivalója… A műsor 18 órakor a galántai KO BOX Club és az ostravai csapat mérkőzéseivel indul.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?