Tomi Kid a WBF nehézsúlyú bajnoka

Nagyszombat |

<p>A péntekről szombatra átnyúló WBF bokszbajnokság nehézsúlyú csoportját Tomi &bdquo;Kid&rdquo; nyerte az ugandai Hamza Wanderrel szemben.</p>

A nagyszombati városi csarnokban tartott WBF (World Boxing Federation) versenyen a 10 menetből álló küzdelem után a bírák egyhangúlag a 37 éves ökölvívónak ítélték oda a győzelmet. A félnehézsúly csoportjában már világbajnoki címmel rendelkező Kovács Tamás 26 profiringes mérkőzésének 25. győzelmét tudhatta magáénak. Egyetlen vereségét a kazahsztáni Beibut Sumenovovtól szenvedte el 2013 decemberében, a 3. körben, technikai K.O. miatt. A meccs nagyon kiegyensúlyozott volt, egyik fél sem adta könnyen magát. A harmadik menetben az afrikai a mellkasra és a deréktájra leadott ütéseinek egyike érzékeny pontot talált el, rászámolás következett. A negyedik körben Tomi Kid fejre mért ütését Hamza nehezen viselte, de utána ő vette át a vezetést. A meccs vége fanyar szájízt hagyott a nagyszombati közönség szájában, mivel mindenki 12 menetes mérkőzésre számított, ám a két birkózó a 10. körben levette kesztyűjét. A bírók ezek után Tomi Kidet hirdették ki győztesnek.

„A nemzetközi bajnokságok tíz menetig tartanak, ilyenek a szabályok.” – magyarázta Kovács. „Nehéz mérkőzés volt, kemény ütéseket kaptam, de sokat ki is osztottam. Úgy gondolom, hogy a döntő kör mégis az első volt, minden ütés egy bomba volt, egyik, vagy másik irányból. Könnyebben is legyőzhettem volna őt azzal, hogy táncolva mozgok, de úgy éreztem, hogy egy ütés is meghatározó lehet. Hamza nagyon szilárd volt, amikor már úgy éreztem, hogy a végét járja, akkor átvette a kezdeményezést. Két nem fair ütést is kaptam, szerintem a bíróknak már a mérkőzés közben ki kellett volna őt zárniuk. De ő ilyen, nagyon akart nyerni. Mindenesetre én élveztem az összecsapást, remélem, hogy a nézők is.” – nyilatkozta a győztes ökölvívó.

„Mint az tudott, Galánta polgármesteri címéért is indulok, így arról, hogy fogok-e még bokszolni, a választók döntenek majd. Hagyjuk magunkat meglepni.” – mondta a soron következő önkormányzati választásokra utaló kérdésre Kovács. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?