Tokió 2020 – Biden szerint a tudományé az utolsó szó

Joe Biden

Joe Biden amerikai elnök szerint a tudomány mondja ki az utolsó szót a tokiói olimpia megrendezésével kapcsolatban.

„Remélem, hogy sor kerülhet az olimpiára Japánban, de ki kell várnunk a helyzet alakulását. Együttérzek a sportolókkal, fáj a szívem értük, de a döntés a kutatások állásán alapszik” – jelentette ki az Egyesült Államok vezetője.

A 78 éves elnök közölte, az ügyben már tárgyalt Szuga Josihide japán miniszterelnökkel, aki keményen dolgozik az ötkarikás játékok biztonságos lebonyolításán. Egyúttal kifejtette: „Képzeljék csak el az olimpikonokat, akik négy évig dolgoznak az esélyért, aztán egyszer csak eltűnik a lehetőség. Ezzel együtt a kormányunk a tudományos döntésekhez tartja magát.”

A tokiói olimpia szervezői és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság többször is megerősítette, hogy a sok országban tapasztalható kedvezőtlen járványhelyzet, illetve az új vírusmutációk ellenére kitart a játékok megrendezése mellett. A házigazdák nemrég közölték, az utolsó pillanatokig kivárnak annak eldöntésével, hogy engednek-e be nézőket az eseményekre, illetve jöhetnek-e külföldi szurkolók.

Az olimpiára eredetileg tavaly július 24. és augusztus 9. között került volna sor, a paralimpia pedig augusztus 25-én rajtolt volna, de a pandémia miatt márciusban mindkettőt elhalasztották. Az ötkarikás játékokat a jelenlegi tervek szerint idén július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?