Sport

Tojásérem (is) jár a célba futóknak a diósförgepatonyi Barátság futóversenyen

A húsvéti ünnepkör csúcspontjának számító nagyszombaton stílszerűen hímes tojást ábrázoló egyedi emlékéremmel jutalmazzák a szervezők a célba futókat a hagyományos diósförgepatonyi sportos tavaszköszöntőn. A csallóközi településen szombaton immár harmincnyolcadik alkalommal zajlik (rajt: 13.00) az atléták és a kocogók külföldön is népszerű megmérettetése, a Barátság nevű tíz kilométeres országúti futóverseny.
Ágh István

2019. április 20. 12:24

Illusztrációs felvétel (Fotó: Képarchívum)

A községi hivatal égisze alatt megerendezett versenyt társszervezőként a DSC sportklub támogatja.

„Ismét kérünk 5 eurós rajtdíja, mely napjainkban a hasonló nívójú rendezvények velejárója. Mi ugyanis arra koncentrálunk, hogy az időméréstől kezdve a díjazásig, a vendéglátásig minden résztvevő megtalálja a számítását. Az előző két kiírásban bevált a chipes időmérés, ezúttal sem lesz másként. A közös rajtra a diósförgepatonyi futballpálya előtt kerül sor, onnan a versenyzők az aszfalt borította országúton Szentmihályfa érintésével Felsőpatonyig futnak, fél távnál fordulnak, és a rajt helyszínén, a DSC sporttelepe előtt érnek célba” – tájékoztatta lapunkat az előkészületekről, Koczó Vince, a szervezőbizottság elnöke.

Nevezni a verseny napján 11 órától a DSC sporttelepén lehet, ahol öltözők állnak a futók rendelkezésére.

Megtudtuk, a húsvéti ünnepkör ellenére péntek délig hetvenheten neveztek, de az indulók létszáma akár ennek a duplájára is nőhet. „Tizenhárom versenykategóriában hirdetünk győztest. A kategóriák dobogós helyezettjeit, a megmérettetés legifjabb és legidősebb résztvevőjét, valamint a legjobb hazai férfi és női versenyzőt serleggel és oklevéllel jutalmazzuk. A futók megtarthatják rajtszámukat, természetesen az eredménylistát is magukkal vihetik. Az eredményhirdetésre, a gulyáspartira a tavalyi kiíráshoz hasonlóan ezúttal is a futballpályán kerül sor” – ecsetelte a részleteket Koczó Vince.

A rendezvényt délelőtt 9.30-tól a diósförgepatonyi óvodások, alapiskolások sportág-népszerűsítő futása színesíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A rosszindulat viszi romlásba az emberiséget

Ma kezdődik a pozsonyi Nepela Memorial

Birkózó-vb a tévében

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Az észak-európai partvidékeken megnövekszik az áradások veszélye a klímaváltozás miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?