Tizenöt éves Európa-bajnok

A májusi, pozsonyi kick-box Európa-bajnokságon kiderült, Balla Attila nemcsak a szepsi klub reménysége, válogatott szinten is számolni kell vele. A juniorok 55 kg-os súlycsoporjában élete első világversenyén aranyat szerzett, s a light-contactban elért babér mellé még egy semi-contact bronzot is hozzátett.

A májusi, pozsonyi kick-box Európa-bajnokságon kiderült, Balla Attila nemcsak a szepsi klub reménysége, válogatott szinten is számolni kell vele. A juniorok 55 kg-os súlycsoporjában élete első világversenyén aranyat szerzett, s a light-contactban elért babér mellé még egy semi-contact bronzot is hozzátett.

„Egy-két éve az volt a célom, hogy Európa-bajnok legyek, s nem gondoltam volna, hogy ez a vágyam ilyen gyorsan teljesül” – mondta mosolyogva a tizenöt éves gimnazista, aki 1999 óta űzi versenyszerűen a kick-boxot. Igaz, nem megszakítás nélkül, egy évet ugyanis szívproblémák miatt ki kellett hagynia. „Nagyon hiányzott az edzések légköre, a versenyek hangulata, így újra nekivágtam. Úgy érzem, most már nem is fogok tudni ettől a sporttól megszabadulni.”

A tehetséges fiatal sportoló a kick-box-körökben csak Dokyként emlegetett Tóth László keze alatt ismerkedett meg a sportág alapjaival. „Szerencsém volt, hogy a szepsi klubban Doky mindjárt a pártfogásába vett, és versenyekre hordozott. Jó edzőnek tartom, mert nemcsak a szabályokat tudja, a ringben is példát mutat” – dicséri a tanítvány a mestert.

Pozsonyban light-contactban edző és védence egyaránt Európa-legjobbjának bizonyult. Attilának mesterével ellentétben még döntőt sem kellett vívnia. „Már napok óta rebesgették, hogy kizárták az ellenfelemet, de a döntő előtt szóltak, hogy mégis bunyózni fogok, csak valaki mással. Végül ebből nem lett semmi, mert a szabályok szerint nem lehet a fináléban senki, aki a selejtezőben kiesett, még ha a döntőst ki is zárták. Pedig bátran kiálltam volna ellene, s úgy is meglett volna az arany” – jelenti ki határozottan, s hozzáteszi, következő álma kijutni a világbajnokságra. S bár érmekről – talán babonából – nem beszél, valószínűleg ott sem lenne esélytelen...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?