Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

íjász
Marcelháza |

A Fekete Sólyom Történelmi Íjászklub szervezésében egy nagyszabású, Szlovákiában eddig sosem látott háromnapos íjászversenyre kerül sor Marcelházán. 

A Felvidék Kupa 2019 névre keresztelt eseményre 14 ország íjaszai jelezték részvételüket, többek között Malajziából, Szingapúrból, Thaiföldről, Spanyolországból és Törökországból is érkeznek versenyzők Marcelházára, akik saját hagyományos viseletükben jelennek majd meg a megnyitón.„Ilyen kaliberű történelmi íjászversenyt még sosem rendeztek Szlovákiában, a modern íjászattal ellentétben itt a versenyzők csak favesszővel lőhetnek, és külön hangsúlyt kap a hagyományos öltözet is. A férjemmel sok-sok éve járjuk a világot, ezalatt sok barátságot kötöttünk, ezért döntöttünk úgy, hogy megszervezzük ezt az eseményt és visszaadunk valamit abból, amit kaptunkˮ – mondta az eseményről Bogár Valéria főszervező, aki férjével együtt többszörös világbajnok távlövő íjász. A versenyre a marcelházai kultúrház mögötti focipályán kerül sor, a háromnapos nagyszabású rendezvény ma, 11 órakor a Nemzetek Viadala csapatversennyel kezdődik, majd délután 16.30-kor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra és az országok felvonulására. Szombaton és vasárnap céllövő, illetve távlövő versenyben mutathatják meg tudásukat az íjászok. A belépés az eseményre ingyenes, a kilátogatók pedig olyan érdekes kísérőprogramokat tekinthetnek meg, mint a kézművesvásár, a hagyományőrző bemutatók vagy az íjkészítésről szóló előadás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?