Tizenkét órán át fognak futni a tallósi Kastélyparkban

futás

Szombaton újabb mátyusföldi sportrendezvényre, nevezetesen a tallósi Kastélyparki futásra invitálja a sportos életvitel kedvelőit a RoniRun Club és a tallósi RBC futó- és kerékpárosklub. A hagyományos erőpróbán a festői szépségű tallósi kastélyparkban reggeltől estig róhatják a köröket a futás, a kocogás, a mozgás szerelmesei.

„A nyolcadik alkalommal zajló 12 órás parkfutás lényege az, hogy reggel nyolctól este nyolcig mindenki legalább egy kört teljesítsen a kijelölt parkszakaszon. Egy kör hossza 2 kilométer, ami pedig a terep felületét illeti, macskaköves járda és füves eredei ösvény fele-fele arányban. A futók és a kocogók az Esterházy-kastély előtti térségen rajtolnak el, itt van egyébként a versenyközpont is. Az útvonal a kastélyerdőbe tereli a résztvevőket. A körökből szabadon teljesíthető bármennyi. Aki egy kört teljesít, az emléklapot, aki öt kört teljesít, emlékérmet kap. Mindenki saját maga számára méri az időt, annyit fut, amennyi csak jól esik. Bármikor csatlakozhat a mezőnyhöz. A korábbi években voltak, akik egy kört kocogtak végig, de akadtak olyanok is, akik a félmaratoni vagy a maratoni távot teljesítették ebben a kellemes környezetben. Idén is megrendezzük a négyfős vegyes csapatok 12 órás váltófutását, melynek lényege, hogy egy váltótag reggel nyolctól este nyolcig a versenypályán kocogjon, fusson. A gyerekversenyeken 50, 100 és 200 méter a versenytáv hossza. Kiértékeljük és megjutalmazzuk a legtöbb kilométert teljesítő férfi- és női versenyzőt. Nevezési díjat a gyerekektől 15 éves korig és a tallósiaktól nem kérünk, a többiek 5 eurót fizetnek. Természetesen frissítővel is szolgálunk” – nyilatkozta lapunknak a szervezőgárda oszlopos tagja, Szarka Ágnes.

Megtudtuk, családi programnak szánják a kastélyparki futást. „Mindenki, gyermek és felnőtt egyaránt, megtalálja a számítását, a kedvére való műsorszámot .Napközben egymást követik majd az ügyességi versenyek, kipróbálhatják az akadályfutást, az evezőpadot, az apróságok birtokukba vehetik a légvárat, a műsorban zumba, tűzoltók bemutatója is szerepel. Azon leszünk, hogy meghozzuk a kedvüket a sportoláshoz. Egyértelmű célunk: a mozgás, a sportszeretet népszerűsítése”– nyomatékosította a rendezvény küldetését Szarka Ágnes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?