Tizenhét kvótáért utaztak a magyarok

Ma rajtol el a milánói kajak-kenu világbajnokság, ahol a riói olimpiai kvalifikáció miatt hatalmas a tét.Budapest. A magyar válogatott 17 kvóta megszerzésének reményében utazott el a ma kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságra.

Ma rajtol el a milánói kajak-kenu világbajnokság, ahol a riói olimpiai kvalifikáció miatt hatalmas a tét.

Budapest. A magyar válogatott 17 kvóta megszerzésének reményében utazott el a ma kezdődő milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságra. A gyorsasági szakágban megszerezhető riói indulási jogok mintegy nyolcvan százaléka a vasárnapig tartó regattán kel el, azaz a tét óriási.

„A két kajak négyesben például nem lesz pótkvalifikáció, most lehet csak kvótákat szerezni. Ennek megfelelően minden nemzet a legjobbjait ülteti be a hajókba” – mondta Baráth Etele, a magyar szövetség (MKKSZ) elnöke, aki hozzátette: az elmúlt húsz évben a kajak-kenu volt a legeredményesebb magyar sportág az olimpiákon, s ezt a vezető helyet a jövőben is szeretnék megtartani.

Csabai Edvin szakmai igazgató azt mondta: mint az elmúlt időszakban minden világversenyen, most is tíz érem megszerzését tűzték ki minimális célul, de hangsúlyozta: a kvóták begyűjtése most sokkal fontosabb a helyezéseknél.

A jövő évi olimpiára maximum 18 indulási jogot szerezhet egy nemzet, a magyarok ugyanakkor – a női kajakos csapat összetétele miatt – Milánóban legfeljebb 17-et gyűjthetnek. Egy versenyző csak egy kvótára jogosult akkor is, ha több számban is megfelelő helyen végez. „Csak a 17 kvótával lennénk elégedettek a vb végén” – jelentette ki Csabai Edvin.

A csapat rangidőse Kammerer Zoltán, aki már az 1999-es milánói vb-n is ott volt, s Rio de Janeiróban már a hatodik olimpiáján szállhat vízre. „Sokáig én voltam a legfiatalabb, hihetetlen érzés, hogy most én vagyok a legidősebb – szögezte le a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer, a kajak négyes vezérevezőse. – A csapatunkkal minden rendben, bár edzőnk, Fábiánné Rozsnyói Katalin nem tart velünk a vb-re, mi tudjuk a dolgunkat. Nehéz lesz, de nagyon bízunk a kvótaszerzésben.”

A világbajnokság pénteki, szombati és vasárnapi eseményeiről élőben közvetít az M4 Sport és a Eurosport. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?