Tizenhat év után az élen

Székesfehérvár. Az MTK hétvégi döntetlenjét és a FC Fehérvár REAC elleni idegenbeli sikerét követően a székesfehérvári labdarúgócsapat állt a bajnoki tabella élére.
Erre 16 éve nem akadt példa. Utoljára 1989.

Székesfehérvár. Az MTK hétvégi döntetlenjét és a FC Fehérvár REAC elleni idegenbeli sikerét követően a székesfehérvári labdarúgócsapat állt a bajnoki tabella élére.

Erre 16 éve nem akadt példa. Utoljára 1989. május 24-én volt első helyezett a Videoton együttese, miután a Ferencváros ellen hazai pályán – 20 ezer néző előtt – 0:0-s döntetlenre végzett (majd büntetőkkel 5:4-re kikapott) és jobb gólarányának köszönhetően a tabella élére ugrott. A bajnokság igazi vesszőfutásnak bizonyult a Videoton számára: akár két-, akár hárompontos rendszer alapján számolták volna ki a bajnoki pontokat, Kaszás Gábor együttese végzett volna az élen. Az aranyérmet azonban egy újfajta szisztéma következtében elveszítette a csapat: a győzelem 3 pontot ért, döntetlen után büntetőrúgások következtek, s annak végén a győztes csapat kettő, míg a vesztes egy ponttal lett gazdagabb. A tizenegyesrúgások nem feküdtek a Vidinek, a csapat végül a negyedik lett...

Szombaton a Zalaegerszeg ellen folytatódhat a Csertői Aurél vezette Fehérvár sikertörténete. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?