Titkolózó amerikaiak

Monte-Carlo. Négy amerikai atléta B-próbája is igazolta az új, tetrahidrogesztrinon (THG) nevű doppingszer használatát -–jelentette be nevek közlése nélkül tegnap a nemzetközi szövetség (IAAF).
Valamennyiüktől a júniusi országos bajnokságon vettek mintát.

Monte-Carlo. Négy amerikai atléta B-próbája is igazolta az új, tetrahidrogesztrinon (THG) nevű doppingszer használatát -–jelentette be nevek közlése nélkül tegnap a nemzetközi szövetség (IAAF).

Valamennyiüktől a júniusi országos bajnokságon vettek mintát. Az érintetteket az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) három hónapon belül kihallgatja, és azután dönt a szankcióról, amely várhatóan kétéves eltiltás lesz.

A tengerentúli sajtó a futó Regina Jacobs és a súlylökő Kevin Toth nevét közölte.

Gyulai István, az IAAF magyar főtitkára bírálta az amerikai eljárást:

-–Jelenleg az Egyesült Államok az egyetlen ország, amely nem adja ki az IAAF-nek a neveket a pozitív A próba után. Lehetséges, hogy ezt a módszert szabályozzuk a jövőben.

A brit sprinterről, Dwain Chambersről már korábban bebizonyosodott, hogy THG-val élt, és ezért hazája szövetsége felfüggesztette a versenyzői jogát.

Az IAAF nemrégiben megkezdte az augusztusi párizsi világbajnokságon vett minták újraelemzését a THG-ra kifejlesztett eljárással, és ha valakiről kiderül, hogy bűnös, akkor törlik a vb-n elért eredményét, vissza kell adnia az érmét, és kétéves eltiltásra számíthat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?