Sport

Tatai elsőségek, samobori és martfűi érmek

Külföldi viadalokon nyitotta az idei versenyévadot a Seishin Karateklub és a Satori csapata. Tatáról győzelmeket is hoztak, Samoborban és Martfűn a dobogó alsóbb fokára állhattak versenyzőik a februári próbatételeken.
J. Mészáros Károly

2019. március 20. 08:00

Ők indultak Tatán ⋌(Képarchívum)

Tata
Két ország négyszáznál több versenyzője rajtolt a tatai VI. Renmei-kupán. Összesen tíz érmet nyertek a kezdők és haladók között a Seishin Karateklub és a Satori képviselői. „Oláh Ákos kiválóan betartotta az edzői utasításokat, három győzelemmel első helyet szerzett. Hausleitner Mercedes és Oláh Lilla egy csoportba kerültek, mégis jól küzdöttek. Markovics Ádám első ellenfelét lerúgta combra, másodikban is wazarit szerzett szintén combrúgással” – írta lapunknak a győzteseikről Markovics János, a Seishin Karateklub elnöke.


Samobor
Hatodszor járt a horvátországi Samoborban a Seishin Karateklub különítménye. Hat indulóból öten a dobogón végeztek a Samobor-kupán. „A gyerekek jól teljesítettek, szépen betartották az edzői utasításokat” – mérlegelt Markovics János.


Martfű
Formagyakorlatokban és küzdelemben folytak a versenyek a martfűi VI. Victory-gálán. A Seishin Karateklub ezúttal négy bíróval és két versenyzővel képviseltette magát. Markovics János főbírón kívül Markovics Ádám és Trenčík Nikolas szintén bíróként tevékenykedett. A keszegfalvai Jakab Adrienn versenyzőként kezdett, egy jót küzdött, de győznie nem sikerült, amiben sérülése is közrejátszott. Ezután bírói ruhába öltözött, és segített a verseny lebonyolításában. A szintén keszegfalvai Markovics Áron kategóriaváltás után első serdülőversenyén indult, harmadik helyével kiválóan helytállt, igaz, van még hova fejlődnie, tette hozzá mestere, Markovics János, aki jelezte mindhárom próbatétel kiváló tapasztalatszerzési alkalom volt védenceinek a közelgő dunaszerdahelyi szlovák bajnokságra.
 

VI. RENMEI-KUPA, Tata (2 ország, 400 versenyző), a Seishin Karateklub és a Satori érmesei – elsők: Markovics Ádám, Hausleitner Mercedes (mindketten Keszegfalva), Oláh Ákos (Ekecs). Másodikok: Jakab Adrienn (Keszegfalva), Gányovics Ádám, Menző Márk (mindketten Satori Vásárút), Oláh Lilla (Ekecs). Harmadikok: Hájas Kornél (Dunaszerdahely), Zezula Filip (Ekecs), Laboda Réka (Keszegfalva).

SAMOBOR-KUPA, Samobor (3 ország, 120 harcos), a Seishin Karateklub érmesei – másodikok: Pulay Atilla, Kurcsík Márk (mindketten Keszegfalva), Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely), Nagy János (Nemesócsa). Harmadik: Oláh Lilla (Ekecs).

VI. VICTORY-GÁLA, Martfű (140 induló), a Seishin Karateklub érmesei – második: Jakab Adrienn. Harmadik: Markovics Áron (mindketten Keszegfalva).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ukrán elnökválasztás - Porosenko elismerte vereségét

Chelsea- és Napoli-meccs a mai topligás focikínálat

Frissítve

Kétszáz fölé emelkedett a Srí Lanka-i merényletek halálos áldozatainak száma

Megosztottság helyett magyar lista, valódi tartalommal

VIDEÓ: Tömegverekedés tört ki az NBA-meccsen

Lángol az erdő Poprád mellett, már több mint százan oltják a tüzet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?