Taroltak az érsekújvári FKM diákjai

Érsekújvár |

<p>Úgy látszik, hogy teremfociban az érsekújvári FKM labdarúgói a legjobbak. A felnőttek és az ifik példáját követve a diákok (U15) is magasba emelhették az Érsekújvári Területi Labdarúgószövetség elnökének serlegét.</p>

A II. ligában tüsténkedő fiatalok valamennyi csoportbeli mérkőzésüket megnyerték, célratörő játékkal jutottak túl negyed- és elődöntőbeli ellenfelükön, majd a döntőben 10:0 arányban elporolták az udvardiakat.

A szervezőket felbosszantották a bánoviak, akik váratlanul lemondták szereplésüket. „Játékosaink zöme sítanfolyamon vett részt, ráadásul sokan beteget jelentettek, így nem tudtuk összerakni a csapatot” – magyarázta távolmaradásukat egyik vezetőjük.

A négy csoportból háromban nemhogy pontot nem szereztek, de még gólt sem rúgtak a sereghajtók, név szerint a kürtiek, valamint a Mojzesovo és a Veľké Lovce. Látszott rajtuk, hogy nemigen állt módjukban tornateremben gyakorolni. Az alapszakaszok első helyezettjeinek pedig nem kellett különösképpen megizzadniuk a győzelemért, az FKM, a Šurany, a nagykériek és az udvariak laza, ám határozott focival szórakoztatták a nézőket.

Az aranyérmes érsekújváriak semmit sem bíztak a véletlenre, elképzeléseik kezdettől fogva világosak voltak. Kulcsfontosságúnak számított, hogy az első perctől az utolsóig magas iramot diktáltak. „Végig hátunkon kellett cipelni az esélyes terhét, ami javarészt hátrány volt. A Dominik elleni elődöntős meccsen mintha egy kicsit meghökkentünk volna az ellenféltől, amelynek Patrik Goľák személyében kifogástalanul védő kapusa volt. A továbbjutást eldöntő büntetők elvégzését a mieink közül senki sem merte vállalni, nekem kellett kijelölni három, acélidegzetű játékost a hétméteresek végrehajtására” – vélekedett Adamovics Tamás, a tornagyőztes FKM edzője.

Kimondottan jó benyomást keltettek az érsekújvári Dominik fiataljai. A csapatot Marek Adamkovič edzi. A harmincöt éves katolikus lelkész korábban Topoľčanyban és Jacovcén futballozott, az UEFA B licences edzői képesítést két évvel ezelőtt szerezte meg. Akkor alapította és azóta irányítja az U15-ös alakulatot, amely az érsekújvári területi IV. liga második helyén tanyázik. Ősszel tizenegy mérkőzésükből nyolcat megnyertek, kétszer döntetleneztek, s mindössze egy alkalommal szenvedtek vereséget. A tornán tetszetős játékot mutattak be, s csupán balszerencséjüknek köszönhetően nem kerültek a döntőbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?