Szuperligát nyert a hodosi bajnokcsapat

<p>Lehetőségei csúcsára ért a hodosi férfi-asztaliteniszcsapat. Tizenhat közé jutott a második legrangosabb európai klubsorozatban, az ETTU Kupában, sorrendben harmadszor lett szlovák bajnok, és vasárnap megnyerte a közép-európai klubok sorozatát, a Szuperligát. Ennél többet nem lehet elérni ezen a szinten.</p>

Hodostól hangos földrészünk asztalitenisz-világa. Az alig ezerötszáz lakosú csallóközi település legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy profi csapata megnyerte Közép-Európa közös csapatbajnokságát. Tavaly újoncként második volt, idén meg vasárnapi diadala után hazahozta a horvátországi Muraszentmártonból a győztesnek járó trófeát. „Nem pénzdíjas a Szuperliga. Megkaptuk a kupát és az érmeket. A sportág európai csapatversenyeiben a klub fizeti a számlát” – oszlatta el rögtön a nagy bevételre utaló kérdést Jozef Kmeť hodosi klubelnök, csapatvezető. – Mi azért játszottunk két európai kupában is, hogy a hazai bajnokság mellett bizonyítási lehetőséget adjunk játékosainknak, akik meghálálták a bizalmunkat, és a lehető legtöbbet hozták ki belőle.”

Kupadiadalukat hodosi győzelmükkel (6:4) alapozták meg. Döntőbeli ellenfelük, a horvát LifeClass RS Star Varazdin abban bízott, hogy a visszavágón ledolgozza hátrányát, és végül övé lesz a trófea. A mérkőzést Varasd helyett a klub névadó támogatójához Muraszentmártonba vitték. De ez sem volt elég. „Elejétől kezdve szoros, izgalmas volt a visszavágó. Négyszer is vezettek egy ponttal a horvátok, de mindannyiszor egyenlítettünk – tér vissza a történésekre Jozef Kmeť. – 4:3 után jött a fordulat: Novota, aki háromszor is győzött, megverte a kínai Zeng Jiát. Utána pedig Diduh három játszmában nyert, és az ötödik pont már elsőségünket jelentette. Ez annyira kiábrándította a horvátokat, hogy lemondták a tervezett ünnepi fogadást, és csak a sportcsarnokban volt az eredményhirdetés. És ami még a sportszerűtlenség határát is súrolta, ki sem álltak az utolsó mérkőzésre, amit játék nélkül nyertünk.”

A Szuperligát 1993 óta rendezik, szlovákiai együttes korábban csak egyszer volt a győztese, mégpedig a pozsonyi sztárcsapat, a már nem létező SKST Sporiteľňa (1995). „Azóta még döntőben sem volt más, csak mi. Tavaly és idén, s ezúttal meg is nyertük a sorozatot. Óriási siker ez a diadal. Ennél többet nem lehet elérni. Legalábbis a mi költségvetésünkből nem. A jövőben ezt a szintet igyekszünk majd megtartani. Nem lesz könnyű, mert az extraligás ellenfelek már elkezdtek fegyverkezni ellenünk. Első körben magukhoz szippantották ukrán légiósunkat, Diduhot, akit leigazolt az ezüstérmes Hontianske Trsťany/Dudince. Mi nem megyünk bele a további légiósvásárlási hullámba, fiatalokkal töltjük fel a csapatot, s velük akarunk küzdeni a dobogós helyezésekért. Sikerembereinkből pedig Novota, Lelkeš és Muskó továbbra is nálunk marad.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?