Sztankovics bemutatkozik a Groupamában

Besic.Sztankovics

Az FTC-nél a megszokottnál is jobban várják az újabb európai szereplést, hiszen a labdarúgó EKL F csoportjában csütörtökön 18.45-től mutatkozik be igazán komoly ellenfél, a szerb Csukaricski ellen Dejan Sztankovics vezetőedző.

A szerb tréner ugyan a megyei I. osztályú Nagyecsed elleni Magyar Kupa-találkozón már átesett a tűzkeresztségen, a 8:0-s siker kötelezőnek volt mondható. Még akkor is, ha az előző szezonban a Sztanyiszlav Csercseszov vezette FTC nem bírt az NB III-as Iváncsával ugyanebben a sorozatban.

„Sajnálom, hogy Tokmac és Traoré sérülés miatt, több játékos pedig a válogatott kötelezettségei miatt nem dolgozott velünk az elmúlt két hétben. De úgy érzem, ennek ellenére megismertem a csapatot. Elégedett vagyok a játékosokkal, látom rajtuk, hogy szeretnének fejlődni egyénenként és csapatként is. Nem kell sok mindent megváltoztatni, csak biztatni kell őket és folytatni a megkezdett fejlődést. Minden edzőnek megvan az elképzelése a játékról, de ezt nem lehet azonnal átadni, lépésről lépésre kell haladni” – beszélt az első benyomásairól Sztankovics a szerdai sajtótájékoztatón, amelynek végén elmondta, hogy nagyon jól fogadták őt a Ferencvárosnál, és szeretne köszönetet mondani az elnöknek és a vezetőségnek, amiért egy ilyen nehéz helyzetben megbíztak benne.

A Csukaricski az előző szezonban a harmadik helyen végzett a szerb élvonalban, a Crvena zvezda és a topolyai TSC mögött. Ezek után pedig csak az Európa-liga selejtezőjének rájátszásában csatlakozott a kvalifikációhoz, ahol a görög Olimpiakosz kettős győzelemmel, 6:1-es összesítéssel búcsúztatta őket. Így a jelenleg hét forduló után 12 ponttal a szerb Superliga ötödik helyén álló klub azonnal az EKL csoportkörébe került. A hét végén azonban mindenki felkapta a fejét a Csukaricski bajnokija után, hiszen 2:1-re legyőzték a kedden a BL csoportkörében a Manchester City ellen szerepelt Crvena zvezdát. Igaz, a kisebbik belgrádi csapat végig alárendelt szerepet játszott a bajnokin, csupán 33 százalékban birtokolták a labdát és csak két kaput eltaláló lövésük volt. Ezek után nem lenne meglepő, ha a szerbek a Groupama Arénában is elsősorban a védekezésre és gyors kontráikra építenének majd. Utóbbi támadások befejezésében fontos szerepe lehet az átigazolási időszak végén az északmacedón Skupiból igazolt gyors nigériai csatáruknak, Sunday Adetunjinak.

„Sztankovicsról tudjuk, hogy nagy játékos volt és most edzőként is érezzük, hogy milyen erős karakterről van szó. Van egy elképzelése a játékról, amihez mi próbálunk alkalmazkodni, de erről nem szeretnék részleteket elárulni – mondta az új edzőről Muhamed Besic, aki az ellenfélről is szót ejtett a sajtótájékoztatón. – Ismerek játékosokat a csapatból, ott van például Ognjen Vranjes, akivel együtt játszunk a válogatottban. Idős és fiatal futballistáik is vannak, de biztos vagyok benne, hogy küzdeni érkeztek Budapestre.”

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető a spanyol Guillermo Cuadra lesz.

Európa-konferencialiga

Csoportkör

A csoport – 21.00: SLOVAN–Klaksvík.

B csoport – 21.00: Maccabi Tel-Aviv–Breidablik, Zorja Luhanszk–Gent.

C csoport – 21.00: Plzeň–Ballkani, Dinamo Zagreb–Asztana.

D csoport – 21.00: Club Bruges–Besiktas, Lugano–Bodö/Glimt.

E csoport – 18.45: Legia Warszawa–Aston Villa, Zrinjski Mostar–Alkmaar.

F csoport – 18.45: Genk–Fiorentina, FERENCVÁROS–Csukaricski.

G csoport – 18.45: Frankfurt–Aberdeen, HJK Helsinki–PAOK Szaloniki.

H csoport – 18.45: Ludogorec–TRNAVA, Fenerbahce–Nordsjaelland.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?