Szomszédvárak csatája Alsószeliben, hazai sikerrel

foci

Két helyszínen is a szomszédvárak csapatainak ütközete zajlott a Galántai Területi Bajnokság VI. ligája 16. fordulójában. Vasárnap Nagyfödémesen a pusztafödémesiek, Alsószeliben pedig a felsőszeliek csapata játszott derbit. Mindkét helyszínen a vendéglátók sikere került a jegyzőkönyvbe.

Az alsószeliek 1:0 arányban győzték le az örök rivális együttesét. „Ami azt illeti, korábban jóval színvonalasabbak voltak a faluszomszédok csatái. Két vereséggel kezdtük a tavaszi szezont, a tabellán is a szomszédok állnak jobban, de a megmérettetésnek ezúttal sem volt favoritja. Ami bennünket illet, a koronavírusos megbetegedések éreztették hatásukat, a mieink erőnléte tavaszelőn még nem éri el a kívánt szintet. Mi a ziccerekből egyet kihasználtunk, ennek köszönhetően derbit nyertünk. A mezőnyben jobb volt az ellenfél, elsősorban labdatartásban dominált. Az akarat, a lelkesedés viszont a javunkra billentette a mérleg serpenyőjét és a szerencse is hozzájárult a sikerhez” – értékelte mértéktartóan a szomszédfalvak mérkőzésének lefolyását Škúci Richárd, az alsószeliek klubelnöke. A mérkőzésen a drukkerek nem kímélték a hangszálaikat, vehemensen buzdították övéiket. „A győztes gólt Szabó Bence szerezte, aki édesapja, Szabó Tibor ívelése után fejelte a labdát a hosszú sarokba. A gólszerző nálunk a felnőtt csapatban, a felsőszelieknél pedig az U19-es együttesben játszik” – ecsetelte a meccs pikantériáját a győztesek klubvezetője. Tegyük hozzá: a vendégek mezében pedig az alsószeli Varga Krisztián tüsténkedett a pályán.

„Jobb csapatunk, erősebb keretünk van, ezúttal azonban alulmúltuk önmagunkat. Meghatározó játékosaink, Panyik, Kuchta sérülés miatt a cserepadon vártak bevetésre. A döntetlenszagú meccsen az akaraterő döntött a hazaiak javára. Érződött a rivalizálás, olykor túlfeszültek az emóciók. Mi tíz emberrel fejeztük be a találkozót. Megjegyzem, Pavlovič kiállítása jogos volt. A játékvezető nem állt a helyzet magaslatán, ítéleteivel jobbára bennünket sújtott. Kicsúszott a kezéből az irányítás. Nehezményezem, hogy a hazaiak két ízben is kapusunk ellen szabálytalankodtak, de a játékvezető nem látott fault” – elevenítette fel a párharc legemlékezetesebb történéseit Kalocsai Enrico, a felsőszeliek csapatvezetője, a klub utánpótlás-nevelését irányító tisztségviselő. Ami azt illeti, Felsőszeliben remek eredményekkel büszkélkednek az utánpótlásban. „Nyolc éve a jövőt építjük. A munkának köszönhetően az U13 és az U15-ös korosztály a II. ligában, az U17-es és az U19-es korosztály pedig a III. ligában küzd a pontokért. A tehetségeket fokozatosan beépítjük a felnőttek keretébe. Jelenleg ketten már gyökeret eresztettek a VI. ligás csapatunkban. Két év kihagyás után idén ismét megrendezzük a közkedvelt nyári focitáborunkat” – nyomatékosította az elért eredményeket az ambiciózus szakvezető.

Nagyfödémesen 2:0-s hazai győzelem született Winkler Márk duplájának köszönhetően. A pusztafödémesiek így leszakadtak riválisukról, akik másodikok a tabellán és továbbra is üldözik az éllovas kosútiakat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?