Szőcs: Karhannak magas szintű pedagógiai érzéke van

szőcs

Szőcs László a téli átigazolási időszakban szerződött a komáromi KFC-hez. A Ligetfaluról érkező, dióspatonyi származású sokoldalú hátvédet új klubjáról, korábbi állomásairól és terveiről is kérdeztük.

Milyenek az első benyomásai új csapatánál, a komáromiaknál?

A vezetőktől kezdve a játékostársaimon át egészen a pályagondnokkal bezárólag mindenki hozzáállása magas szinten van. Az egész klub végzi a dolgát becsülettel célunk elérése érdekében, ami nem más, mint a bentmaradás kiharcolása. Pozitívan értékelem, hogy egy maximálisan profi szemléletű klubhoz kerültem.

Alapembernek számított ősszel Ligetfalunban, hogyhogy mégis váltott?

Őszintén mondva engem is váratlanul ért, hogy távozni kényszerülök. Az új vezetőedzővel, Vladimír Koníkkal és a vezetőséggel nem jutottunk dűlőre a szerződésemmel kapcsolatban, így nem maradt más választásom, új csapat után kellett néznem. 

Volt megkeresése más csapatoktól is?

Igen, volt számos megkeresésem itthonról és külföldről is. Magyarországról és Ausztriából is voltak ajánlataim.

Zökkenőmentesen ment a beilleszkedés Komáromban? Hogyan fogadták a társak?

Bátran kijelenthetem, hogy jól fogadtak a srácok. Pár játékost már ismertem régebbről, de kivétel nélkül, mindenki pozitívan állt az érkezésemhez. 

Miroslav Karhanról, az edzőről, mi a véleménye? Milyen szerepet szán önnek tavasszal?

Egy jól képzett szakemberről van szó. Az edzései változatosak, minden percét élvezzük. A pedagógiai érzéke is magas szinten van. Tudja, mikor mit kell mondania az adott játékosnak. Érkezésem után beszélgettünk. Elmondta, hogy senkinek sincs garantált helye a kezdőcsapatban. Véleményem szerint ez így van jól. A hosszú felkészülési időszak alatt az összes játékos a legjobb fényben szeretne mutatkozni az edzői stáb előtt. 

Univerzális, több poszton bevethető, kreatív védőként tartják számon, aki jól bánik a labdával. Melyik pozícióban érzi magát a legjobban?

Legjobban a bal oldali belső védő pozícióban érzem magam. Nem okoz gondot a jobb oldali belső védő szerepe sem. Tudom, nagy a konkurencia. Ott próbálom majd a legjobbamat nyújtani, ahová az edző beállít.

A posztján szerepel a többszörös válogatott Saláta Kornél és a magyar utánpótlás-válogatott Varjas Zoltán is. Hogy tekint a konkurenciára, motiválják önt?

Korni és Zoli két nagyon jó labdarúgó. Kornélt nem kell bemutatni senkinek. Klub- és válogatottszinten is gazdag pályafutás van mögötte. Ő az a játékos, akivel minden magamfajta falusi gyerek szeretne játszani. Zoli is válogatott labdarúgó. Fiatal kora ellenére jól olvassa a játékot és rendkívül magabiztos. A konkurencia a posztomon motiválóan hat rám, de beszélhetek a többiek nevében is. Minden nap jobbak és jobbak akarunk lenni, ami segít a fejlődésünkben, de egyúttal a csapat hasznára is válik. 

Volt egy nem túl sikeres időszaka a Gyirmótnál. Mi lehetett az oka, hogy az ottani szakvezetéstől nem kapott túl sok esélyt a bizonyításra?

Nem indult rosszul a gyirmóti korszakom, de pár hónap elteltével jött egy vakvágány. Előfordul ilyen a labdarúgásban. Nem keresek kifogásokat. Minden rosszban van valami jó. A rossz tapasztalat is formálja a játékos későbbi profilját. Rengeteget tanultam ebből az időszakból.

A II. ligában szerepel évek óta. Lát rá esélyt, hogy egyszer bemutatkozik a Fortuna Ligában? Esetleg egy külföldi szerződés még összejöhet?

Emlékszem, amikor az egyik dunaszerdahelyi sportüzletben dolgoztam eladóként. Akkor még arról sem álmodoztam, hogy a II. ligában játsszak, nemhogy az elsőben. Azóta számos mérkőzést lejátszottam a második vonalban, sőt az első ligából is voltak megkereséseim. Kipróbálhattam volna a legfelső osztályt, de Szakolcán maradtam. Természetesen, mint minden játékosnak, így nekem is az élvonal volt az álmom, de ha nem sikerül, nem leszek csalódott. Ismerek jobb futballistákat nálam, akiknek a II. liga sem adatott meg. A maximumot megteszem mind az edzéseken, mind a meccseken, hogy fejlődjek. Ha lesz rá lehetőségem, hogy feljebb is kipróbáljam magam, állok elébe.

Mivel lenne elégedett a tavaszi szezon végén, mind csapatszinten, mind egyénileg?

Szeretném minél több meccsen jó játékkal segíteni a csapatomat, hogy teljesítsük a kitűzött célt, a bennmaradást. Szeretnék gólokat is szerezni, többet, mint Ligetfaluban. Ha ez mind összejön, elégedett leszek ezzel a szezonnal. 

Kiss Tamás

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?