Sziporkáztak a németek

Mennybe mentek a német csapatok az UEFA-kupa zárófordulójának szerdai játéknapján: a Leverkusen ötöt, a Bayern München hatot pakolt be ellenfelének.
A már továbbjutott gyógyszergyáriak a csoportelsőségre hajtottak, és sima zürichi győzelmükkel meg is szerezték azt.

Mennybe mentek a német csapatok az UEFA-kupa zárófordulójának szerdai játéknapján: a Leverkusen ötöt, a Bayern München hatot pakolt be ellenfelének.

A már továbbjutott gyógyszergyáriak a csoportelsőségre hajtottak, és sima zürichi győzelmükkel meg is szerezték azt. A Leverkusenben duplázott a nyáron igazolt Dimitrij Bulikin (az első gólt a szlovák Greško lőtte). Az orosz a Bundesligában összesen csak 39 percet kapott eddig Skibbe mestertől. A németek elsőségéhez az is kellett, hogy a Szpartak Moszkva ne nyerjen Toulouse-ban. Ez megtörtént, mivel a már kiesett franciák a tunéziai válogatott (de brazil származású) Dos Santosnak köszönhetően győztek.

Az F csoportban az elmúlt hetekben tompa Bayern München akár ki is eshetett volna, ha az Arisz Szaloniki elkapja őket az Allianz Arenában. Ehelyett azonban Luca Toni tette tönkre Konsztantinosz Halkiasz idegrendszerét. A görög kapusról négyszer pattant ki a labda, az olasz négyszer büntetett. Végül 6:0 lett, de a kispadon megkönnyebbülten mosolygó Ottmar Hitzfeld ettől függetlenül az idény végén várhatóan távozik a bajoroktól. Az Arisz betlijét a portugál Braga használta ki, amely simán verte otthon a Crvena zvezdát: az egykori BEK-győztes négyből négy vereséggel, utolsóként zuhant ki az UEFA-kupából. A portugálok egy osztrák játékost ünnepelnek, a Braga új csillaga ugyanis a 26 éves Roland Linz, aki sorozatban a harmadik UEFA-meccsén talált a kapuba.

A G csoportban egy magyar Roland is pályára lépett, méghozzá Juhász. Neki már nem ment olyan jól, mint névrokonának, de az Anderlecht a madridi vereséggel is továbbjutott. A brüsszeliek madridi ellenfele persze nem a Real vagy az Atlético volt, hanem Michael Laudrup Getaféja. A belga örömhöz nagy szerencse, és az Aalborg sportszerűsége is kellett. A már kiesett dánok 3:1-re verték a tel-avivi Hapoelt, az izraeliek helyett a belgákat a legjobb 32 közé lőve.

A H csoportban is hasonló volt a koreográfia. A Galatasaray szégyenszemre csak nulla-nullára ment az Austria Wiennel szemben (Sáfár végig a padon ült), és a törökök ki is estek volna, ha a Bordeaux nem fordít 0:2-ről a Panioniosz otthonában. De fordítottak, így a 2000-es győztes vezetői küldhetik a köszönő táviratokat Franciaországba. (ktn)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?