Szingapúri Nagydíj: Vettelé a pole pozíció

Szingapúr |

<p>A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj szombati időmérő edzésén.</p>

 A 28 éves német versenyző mögött a Red Bullt vezető ausztrál Daniel Ricciardo lett a második, míg a harmadik legjobb köridőt a szintén ferraris, korábbi világbajnok finn Kimi Räikkönen érte el. A címvédő és jelenleg is éllovas brit Lewis Hamiltonnak - aki előzőleg sorozatban hétszer rajtolt az első helyről - ezúttal be kellett érnie az ötödik hellyel, míg a másik Mercedes-pilóta, a pontversenyben második német Nico Rosberg csak hatodik lett. Az idén először fordul elő, hogy nem mercedeses versenyző indul az élről: eddig 11-szer Hamiltoné, egyszer pedig Rosbergé lett az első rajtkocka. Vettel legutóbb a 2013-as Brazil Nagydíjon szerezte meg a pole pozíciót, Szingapúrban pedig harmadik szombati sikerét ünnepelhette a villanyfényes pályán. A Ferrari előzőleg 2012-ben a Német GP-n diadalmaskodott időmérőn. Az eddigi hét szingapúri futamon - mivel a városi aszfaltcsíkon nehéz előzni - ötször az élről induló pilóta nyert. A futam vasárnap 14 órakor kezdődik.     A teljes rajtsorrend (az espnf1.com alapján):    ----------------------------------------------    1. sor:Sebastian Vettel (német, Ferrari)Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)    2. sor:Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull)    3. sor:Lewis Hamilton (brit, Mercedes)Nico Rosberg (német, Mercedes)    4. sor:Valtteri Bottas (finn, Williams)Max Verstappen (holland, Toro Rosso)    5. sor:Felipe Massa (brazil, Williams)Romain Grosjean (francia, Lotus)    6. sor: Nico Hülkenberg (német, Force India)Fernando Alonso (spanyol, McLaren)     7. sor:  Sergio Pérez (mexikói, Force India)Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso)    8. sor:Jenson Button (brit, McLaren)Felipe Nasr (brazil, Sauber)    9. sor:Marcus Ericsson (svéd, Sauber)Pastor Maldonado (venezuelai, Lotus)    10. sor: Will Stevens (brit, Manor Marussia)Alexander Rossi (amerikai, Manor Marussia) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?