Szilveszteri futás pezsgődurranással Dunaszerdahelyen

Elsőként a legkisebbek vágtak neki a 200 méteres távnak, majd a diákok és a felnőttek közös rajtjára került sor egy, három és öt kilométeres távon.Dunaszerdahely.

Elsőként a legkisebbek vágtak neki a 200 méteres távnak, majd a diákok és a felnőttek közös rajtjára került sor egy, három és öt kilométeres távon.

Dunaszerdahely. Az időjárási viszonyok gyakran megtréfálják a futóversenyek szervezőit, de az immár tizenhetedszer megrendezett dunaszerdahelyi szilveszteri futást hagyományosan levezénylő Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov tagjai idén is elégedettek lehettek, ugyanis a szemerkélő eső ellenére 274-en – gyerekek, fiatalok és idősebbek – búcsúztatták futással, kocogással a leköszönő esztendőt a járási központban.

A rendezőgárda, élén az ötletgazda Vajas Rolanddal a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a mozgást, a sportos életvitelt népszerűsítette. A futók és a kocogók a leköszönő esztendő utolsó napján a városi szabadidőparkban kijelölt távon rótták a métereket, kilométereket. „Ezúttal elmaradt az új részvételi csúcs, de nem szomorkodunk. Elsőként a legkisebbek vágtak neki a 200 méteres távnak, majd a diákok és a felnőttek közös rajtjára került sor. Egy, három és öt kilométeres távon tesztelhették erőnlétüket. Az ötezer méteres távot száztizennyolcan választották. Nem csupán helybeliek és környékbeliek viziteltek nálunk, ugyanis ismét eljöttek a tatai Sprint futóklub képviselői, de további magyarországi résztvevői is voltak az országhatárokon túl is népszerű rendezvényünknek” – tájékoztatta lapunkat Fuss velünk – szilveszteri futás nevű erőpróbáról Vajas Roland, a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov vezetője.

A temérdek hobbifutó mellett a mezőnyben tolókocsis résztvevőt, aktív sportolókat is felfedeztünk. Többek között a bősi harcművészek karatéruhában, a dunaszerdahelyi birkózók, élükön az országos kadettválogatottat is felügyelő id. Gaál Attilával is köröztek a szilveszteri vigasságok bemelegítésére szolgáló erőpróbán, melyen akadtak olyanok is, akik kutyájuk társaságában kocogtak. Mivel ezúttal sem a versengésen volt a hangsúly, így minden célba futó győztesnek számított. „A Dunaszerdahelyi Városi Önkormányzatnak, valamint további szponzorok támogatásának köszönhetően az összes résztvevő emléklappal és egyedi emlékéremmel, a lóhere szirmát ábrázoló medállal tért haza a szilveszteri vigasságok bemelegítésére szolgáló futásról. A célba futás után virsliparti, forró gyümölcstea várt a futókra. A városi sportcsarnokban zajló ünnepélyes kiértékelésen a tombolában is sok díj talált gazdára. Ahogy az már lenni szokott, a résztvevők pezsgővel koccintottak a 2018-as évre” – ecsetelte a jó hangulatban lezajlott futószilvesztert Vajas Roland, aki arról is beszámolt, hogy a szilveszteri futás mellett egy további rendezvény meghonosítását tervezik Dunaszerdahelyen. Valentin-napon akarnak kedveskedni a futóknak a készülőben lévő eseménnyel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?