Szenzációs Vlhová: győzelem Aaréban

Aare |

<p>A&nbsp;20 éves Petra Vlhová nyerte a női műlesiklást az alpesisí-Vk aarei állomásán. A junior világbajnok Vlhová már az első futam után vezetett, és a másodikban még növelni is tudta előnyét a többiekkel szemben. Veronika Velez-Zuzulová a 6. helyen végzett.</p>

Még hogy Mikaela Shiffrin az egyetlen csodagyerek? – ilyen kommentek lepték el a közösségi oldalakat Petra Vlhová pályafutása első Vk-győzelme után. A 20 éves szlovák síző már a Világkupa legutóbbi állomásán, Aspenben is megmutatta, van benne potenciál, akkor a 7. helyen végzett műlesiklásban, ami szintén figyelemreméltó eredménynek számított. Ez volt az első top 10-es helyezése pályafutása során.

Most még fokozni is tudta a teljesítményét, Aaréban már az első futam után vezetett. „Petra mindenkit meglepett, senki nem várta ezt tőle. De a fiatal versenyzők még nem agyalnak feleslegesen, nyomás nélkül versenyeznek” – áradozott Tina Maze, aki az Eurosport kommentátoraként követte a versenyt.

Veronika Velez-Zuzulová az első körben a 8. helyen végzett, ezen a második futamban még két helyet tudott javítani, s végül a hatodik lett.

Petra Vlhová a második futamot is keményen megnyomta, bár kevesebbet kockáztatott, mint az első körben, de így is nagyszerű sebességgel vette a kapukat. Bár a pálya első harmadában sokat vesztett az előnyéből Frida Hansdotterrel szemben, az alsó részen a szűk kapukat remek ritmusban abszolválta, s végül 0,59 másodperces előnnyel győzött.

Ez volt a harmadik szlovák győzelem az alpesisí-Vk-ban, az előző kettő Veronika Velez-Zuzulová nevéhez fűződik.

A mezőnyből ezúttal hiányzott a szakági Vk és a műlesiklás olimpiai címvédője, az amerikai Mikaela Shiffrin, aki szombaton az óriás-műlesiklás előtt megsérült: meghúzódott a térdszalagja, és a csontot is megütötte, ezért bővebb kivizsgálásokra hazautazott.

Vlhová 2012 decemberében Semmeringben debütált a Világkupában (azon a futamon szerezte meg Zuzulová első Vk-győzelmét), akkor a kiváló 11. helyen végzett. Már akkor azt nyilatkozta, egyszer ő akar lenni a legjobb. Aaréban ezt az érzést is megismerhette. „Egészen hihetetlen, hogy ilyen jól ment. Az első kör volt életem eddigi legjobb futama. Nagyszerű nap ez számomra, első dobogós helyezésem, és rögtön a dobogó legmagasabb fokán állhatok. Nem is tudom leírni, mit érzek, boldog vagyok!” – nyilatkozta Vlhová.

A fiatal szlovák síző tavaly Jasnán junior világbajnok lett, és jövő márciusban a jasnái Vk-futamon Velez-Zuzulovával együtt vélhetően ismét versenyben lesz a legjobb helyekért. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?