Szenzációs Cibulková: megnyerte a WTA-vb-t

<p>Élete legnagyobb sikerét érte el Dominika Cibulková a női teniszezők világbajnokságán: az elődöntőben óriási harcban, három játszmában nyert az orosz Kuznyecova ellen, majd a döntőben parádés tenisszel két szettben legyőzte a világelső német Kerbert!</p>

Cibulková a döntőben remekül elkapta a fonalat, 3:0-ra elhúzott a ritmust nem találó Kerber ellen. A német világranglista-vezető később magára talált, feljött 3:2-re, de aztán a szlovák játékos ismét elnyerte ellenfele adogatását, és 5:2-re elhúzott. Kerber ugyan tudott még egy játékot nyerni, de az első szett 6:3-mal simán Cibulkováé lett.

A második játszmában először Kerber szervált, 3:3-ig fej fej mellett haladtak a játékosok. Cibulková a legjobb pillanatban, a hetedik játékban brékelt, 4:3-ra, majd 5:3-ra is vezetett, 5:4 után pedig élete legnagyobb tornagyőzelméért adogathatott, majd 40:15-nél két meccslabdája is volt. Az elsőnél kettőshibát vétett (ez volt a szlovák teniszező első kettőshibája a meccsen, miközben Kerbernek összesen hat volt!), és a másodikat sem tudta értékesíteni. Kerber bréklabdához jutott, de Cibulková nem adta meg magát, és ismét meccslabdát harcolt ki, de ezt is elrontotta. Kerber újfent brékelhette volna, de Cibulková ezt a lehetőséget is hárította. A negyedik meccslabdája pedig már sikeres volt, a háló pont a legjobbkor segített be neki. A szlovák teniszező 6:3, 6:4-re nyerte a döntőt, és pályafutása legnagyobb sikerét érte el.

„Életem legboldogabb pillanata” – nyilatkozta még mindig hitetlenkedve Cibulková. Elismerte, hogy az első két elveszett csoportmeccs után nem volt könnyű dolga összeszednie magát. „Nem volt egyszerű, de tudtam, hogy azokon a mérkőzéseken is jól játszottam, csak nem volt szerencsém. Most szerencsém volt az utolsó labdánál” – mondta a szlovák játékos.

Cibulková győzelmének köszönhetően a világranglista 5. helyére ugrott, ezzel beállította Daniela Hantuchová rekordját – szlovák játékos ennél magasabban még sosem állt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?