„Szégyent hoztunk magunkra”

<p>Bombameglepetésre a Napoli otthon 3:0-ra kikapott a Viktoria Plzeňtől a labdarúgó Európa Liga egyenes kieséses szakaszában a nyolcaddöntőbe jutásért játszott első meccsen. Arra is kevesen számítottak, hogy a címvédő Atlético Madrid odahaza 2:0-s vereséget szenved a Rubin Kazanytól. A Chelsea sem erőltette meg magát Prágában, de így is egygólos előnnyel fogadhatja a Spartát.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A nápolyiak ráfizettek arra, hogy lebecsülték a cseheket, és több ászukat pihentették, Marek Hamšík is csak a szünetben állt be. Pavel Vrba védencei nem ijedtek meg a favorittól, és maximálisan kihasználták helyzeteiket: négy kapura lövésből három gólt lőttek. „Rendkívül csalódott vagyok, szurkolóink nem ezt érdemelték. Ha 0:1-nél kihasználom a helyzetet, akkor talán máshogy alakult volna a meccs, de sajnos nem találtam el a kaput. Egyszerűen szégyent hoztunk magunkra” – olvasható Marek Hamšík nyilatkozata a játékos hivatalos honlapján.

„Rosszul játszottunk, de a második játékrészben így is hét tiszta gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, míg a csehek két és fél helyzetből kettőt értékesítettek. Ezek után törvényszerű volt a megalázó vereség” – mondta a meccs után Walter Mazzarri, a Napoli vezetőedzője.

A szünet után emberelőnyben futballozó címvédő Atlético Madrid 2:0-ra kikapott a Rubin Kazanytól. Az oroszok második találata a 95. percben esett, Pablo Orbaiznak nem volt nehéz dolga, csak az üres kapuba kellett gurítania. Ugyanis a hálóőr edzője utasítására előrement a szögletnél, és nem tudott időben visszaérni.

Nagy érdeklődés előzte meg a Chelsea prágai vendégjátékát, ám csalódást okozott a mérkőzés. A londoniak nem nagyon erőltették meg magukat, de a csereember Oscar révén így is legyőzték a Spartát. A brazil középpályás a hajrában Matát váltotta, és 20 másodperc után – Hazarddal való tetszetős egyérintőzést követően – kilőtte a jobb alsó sarkot. „Jól kezdtük a meccset, húsz percig mi irányítottunk. Miután nem sikerült gólt lőnünk, felbátorodtak a hazaiak, Lafatának akadtak helyzetei, de nem kellett különösebb bravúrokat bemutatnom. Kár, hogy Oscar gólja után Torres nem talált be, de így is elégedettek vagyunk” – hangsúlyozta Petr Čech, aki először védett volt csapata ellen.

Martin Škrtelnek viszont nem lesznek szép emlékei korábbi állomáshelyéről, ugyanis Szentpétervárott 2:0-ra kikapott a Liverpool. Suárez többször is eldönthette volna meccset, ám elpuskázta a ziccereket, és aztán ahogyan az lenni szokott: jött Hulk és Szemak gólja.

Huszti Szabolcs góljával vezetett a Hannover Moszkvában, ám az Anzsi Mahacskala három találattal válaszolt, és Samuel Eto'o még egy büntetőt is kihagyott. Apropó, büntetők. Az orosz Szergej Karaszev három tizenegyest is ítélt a Mönchengladbach javára a Lazióval vívott találkozón. Egyet kihagytak a németek, és végül 3:3-mal zárult az összecsapás. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?