Százszázalékos szlovákok, Saláta gólt fejelt

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSZsolna. Hat meccs után továbbra is százszázalékos a szlovák labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezősorozatban.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Zsolna. Hat meccs után továbbra is százszázalékos a szlovák labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezősorozatban. Ján Kozák együttese Macedóniát 2:1-re verte, a találkozó első gólját Saláta Kornél fejelte.

A szlovákok már semmiképpen nem végezhetnek a harmadiknál rosszabb helyen a csoportjukban, az egyenes Eb-részvételhez pedig a hátralévő négy mérkőzésből hármat akár el is veszthetnek, ha itthon megverik az ukránokat.

Zsolnán továbbra is tombol a futball-láz: a stadiont, amelyben két éve a bosnyákok elleni mérkőzésen hétezer vendégdrukker csinálta a hangulatot, most a hazai szurkolók töltötték meg, ráadásul egy „no name” ellenfél ellen. Ami érvényes volt a luxemburgiak elleni találkozóra, az a macedónok ellen is megmutatkozott: a közönség immár nem az ellenfelekre, hanem a hibátlan mérlegű szlovák válogatottra kíváncsi.

A macedónok ellen Ján Kozák védencei végig a kezükben tartották a mérkőzést, a három pontért nem igazán kellett izgulni.

A hazaiak már a nyolcadik percben vezetést szereztek: Weiss beívelt szabadrúgása után a labda Pekaríkhoz került, aki Salátához fejelt, a Slovan hátvédje pedig egy szép ívű fejessel átemelte a kapust. A garamkövesdi származású védőnek ez volt a második gólja a nemzeti csapatban, ezzel kiegyenlítette válogatottbeli góljai és öngóljai számát. „Nagyon örülök, hogy gólt fejeltem, remélem, továbbra is az ellenfelek hálójába fogok betalálni, nem a sajátomba” – mondta nevetve már a lefújás után Saláta, aki a gólját Ronaldótól ismert mozdulattal ünnepelte, s a legkisebb rajongók között nagyjából olyan népszerűségnek is örvendett, mint a portugál sztár.

A szlovákok még a szünet előtt növelték az előnyt, Hamšík lőtt védhetetlenül a hálóba. A csapatkapitánynak ez volt a harmadik gólja a selejtezősorozatban, a válogatott számára minden korábbinál hasznosabban játszik.

A szövetségi kapitányt csak az szomoríthatta el, hogy két kulcsjátékosa, Kucka és Škrtel is összeszedte harmadik sárga lapját, így a spanyolok ellen nem játszhatnak. (Az ukránok elleni, jóval fontosabb mérkőzést azonban kipihenten várhatják.)

A macedónok csak a szlovákok hibái után kerültek helyzetbe, a góljuk is így született: Saláta passzolt ellenfélhez, s bár utána blokkolta a lövést, az ebből következő szöglet után Ademi szépített. „Sajnálom, hogy az én hibám előzte meg a gólt. Először Hubočannak akartam passzolni, de aztán meggondoltam magam, és mégis Weisst választottam… De aztán ellenfélhez ment a labda” – írta le a kérdéses szituációt Saláta.

Saláta Ján Ďurica sérülése miatt került a kezdőcsapatba, de Ďurica egyáltalán nem volt „féltékeny” a csapattársára. „Korni gólt adott azzal a nagy fejével! Szuper!” – kiabálta lelkesen az újságíróknak a Lokomotiv Moszkva hátvédje.

Mivel a következő mérkőzésen Škrtel nem játszhat, Salátának valószínűleg Spanyolországban is helye lesz a védelem tengelyében. „Az a meccs még nagyon messze van, felesleges beszélni róla – felelte a felvetésre Saláta, akinek tegnap csatlakoznia kellett klubcsapatához, amellyel ausztriai edzőtáborba utazott. – Ez van, csak azt remélem, nem rögtön jojóteszttel kezdünk!” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?