Százak versenyeztek a somorjai-csölösztői Lagúna tavon

Közel négyszázan ültek vagy térdeltek hajóba a Lagúna tavon, hogy próbára tegyék felkészültségüket a XXIV. Samaria-kupán és a XIV. Vladimír Galis-emlékversenyen.

Közel négyszázan ültek vagy térdeltek hajóba a Lagúna tavon, hogy próbára tegyék felkészültségüket a XXIV. Samaria-kupán és a XIV. Vladimír Galis-emlékversenyen. Ennyien korábban nemigen indultak a hagyományos csallóközi kajak-kenu viadalon.

Huszonkét egyesület küldte el versenyzőit a Somorja Csölösztő részében fekvő tóhoz. Volt egy skót csapat is a mezőnyben. Tizenkét elsőség és huszonhét dobogós helyezés jutott a vendéglátóknak, de nem ők voltak a legjobbak. Csak másodikok lettek a komáromiak mögött. „Mindent vittek, a Samaria-kupát és a Szlovák Kupában is elsők lettek – mondja riválisukról Tóth Imre versenyigazgató, a somorjaiak klubelnöke. – Most nem mi vagyunk a legerősebbek, de szempontunkból a legfontosabb, hogy tartottuk a színvonalat, és kedvező visszajelzés érkezett a szervezésre. Versenyzőink pedig mindent kiadtak magukból a pályán.”

Kétszáz méteren és két kilométeren folytak a küzdelmek, ahol kellett, csak elő- és középfutamok után lehetett döntőbe s abból a dobogóra kerülni. Kétségkívül a kupaviadal legnagyobb versenye a férfiak 200 méteres K1-es számában volt. Zalka Csaba győzött Jakubík Gábor előtt, és a harmadik is somorjai lett, mégpedig Horváth Pál. Párosban a Zalka–Horváth duó nyert.

Kedves ünnepség is lezajlott a szombat délelőtti futamok után. Kirakatba tették a somorjaiak jelenlegi legjobbjaikat. Megünnepelték legutóbbi sikeres helytállásukat a világ- és Európa-bajnokságon, majd a klub menői aláírásokat osztogattak az érdeklődőknek. Kilenc somorjai példakép, akik már a legmagasabb csúcsokon járnak, vagy azok felé haladnak: Linka Tibor, Jakubík Gábor, Zalka Csaba, Ladič Gabriella, Seregi Karolina, Eduard Strýček, Libai Zsolt, Fekete Dávid és Pajger András. S ide kívánkozik a három büszke edző – Vass Géza, Sándor Árpád és Marián Tesarík – neve is. „Színesítette a programot a kedves kis ünnepség, láthatták a többi klub képviselői is, hogy megbecsüljük azokat, akik klubunk és az ország hírnevét öregbítik – folytatta Tóth Imre. – Díjazott legjobbjaink mellett minden évben versenyzőinknek átadjuk klubunk díjait, melyet volt klubelnökünkről, Sebestyén Aladárrról és volt klubmenedzserünkről, Csölle Józsefről neveztünk el. Idén Sidó Bianka, a 14 éves kajakoslányok 200 méteres versenyének győztese és Tóth Fábián, a 11 éves kajakos fiúk szintén 200 méteres küzdelmeinek legjobbja kapta. Kedveskedtünk a legfiatalabbaknak is, hiszen rendeztünk versenyt a nyolc éven aluliaknak. Nem volt hivatalos, még az eredményeket sem rögzítettük. Egy ötéves is akadt az apróságok között. A kilenc- és tízéveseknél pedig minden futam döntőnek számított, s mindenkit éremmel jutalmaztunk. Számukra már a részvétel is felért egy győzelemmel.”

Csölösztői versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?