Szász Emese vívó negyeddöntős

Rio de Janeiro |

<p>&nbsp;A párbajtőröző Szász Emese bejutott a negyeddöntőbe a riói olimpián.</p>

Az észt Julija Beljajeva legyőzése után a dél-koreai Kang Joung Mivel került szembe, akivel korábban még nem vívott. Első asszójuk végül az ő sikerét hozta, 15-11-re nyert.

Az ázsiai párbajtőröző egy fordulóval korábban a csapatban olimpiai és világbajnok kínai Szun Jü-csiét búcsúztatta öttusos győzelemmel, így erős ellenfélnek ígérkezett. Mint kiderült, nem is könnyen adta meg magát, hiába vezetett Szász többször is két találattal, Kang a harmadik szakasz elejéig rendszerint felzárkózott. Onnantól azonban már háromtusos különbségek is kialakultak, 11-8-ra, majd 12-9-re alakult az állás, 14-11-nél pedig már nem volt visszaút a dél-koreai párbajtőröző számára.

Szász Emese határozottan vívott, és az sem zavarta meg, hogy nagy hangzavar volt a csarnokban, mivel a korábban olasz, pár éve brazil színekben versenyző Nathalie Moellhausen éppen a szomszédos páston vívott. Gyakran hangzott fel a "Brasil, Brasil" biztatás és volt éneklés is. 

A negyeddöntőben a címvédő ukrán Jana Semjakinát búcsúztató japán Szato Nozomival csap össze 18.45-kor Szász, aki a rövid szünet miatt nem nyilatkozott, türelmet kért az újságíróktól.

Eredmények:
    a 32 között:
Szász Emese-Julija Beljajeva (észt) 15-11
    a 16 között:
Szász-Kang Joung Mi (dél-koreai) 15-11

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?