Szakállas klubrekordokat dönthet a DAC

Holnap (17.30) Aranyosmaróton lép pályára a DAC a labdarúgó Fortuna Liga 30. fordulójában.

Holnap (17.30) Aranyosmaróton lép pályára a DAC a labdarúgó Fortuna Liga 30. fordulójában. Két szakállas klubcsúcsot dönthetnek meg a sárga-kékek, akik zsinórban 13 bajnokin veretlenek (ez az 1990/91-es szezonban sikerült), és sorozatban négyszer győztek (erre 1986-ban volt példa).

Ez lesz a DAC tizenkettedik bajnokija a ViOn otthonában, ahol még nyeretlen, ötször döntetlenezett, hatszor pedig kikapott, a gólarány 9:16.

„Mervó Bence már egy ideje a csapattal készül, és helyet kapott a meccskeretben. Sajnos, Ľubomír Šatkára mandulagyulladás miatt nem számíthatok. Nagyon nehéz meccs vár ránk, de bízom benne, hogy megtörjük az aranyosmarótiak elleni idegenbeli negatív sorozatot, és begyűjtjük a három pontot – mondta lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – A hét közben Poprádon láttam a ViOn eperjesiek elleni bajnokiját, tudom, mire számíthatunk. A hazaiaknak nincs vesztenivalójuk, így nyugodtan futballozhatnak. A csapategységben az erőnk, ha hozzuk a megszokott formánkat, akkor nem lehet gond.”

Felvetésünkre, hogy két szakállas klubcsúcsot is megjavíthat a DAC Aranyosmaróton, László Csaba így válaszolt: „Nem foglalkozom a különböző statisztikákkal, ez az újságírók dolga. Jelenleg csak a vasárnapi meccsre koncentrálok, az a legfontosabb, hogy győzzünk.”

A székely mester szerződése a bajnokság végén lejár, és eddig még nem tárgyalt a klubvezetőkkel a hosszabbításról. „Most minden idegszálammal a csapatom bajnoki hajrájára összpontosítok, aztán majd lesz idő az egyeztetésekre” – szögezte le László Csaba.

„Minden találkozót meg akarunk nyerni. Nem volt ez másképp a Slovan és a trencséni AS elleni rangadók előtt sem. Még négy összecsapás van hátra a szezonból, ezeken tizenkét pontot akarunk szerezni – nyilatkozta a remek formában futballozó Marko Zsivkovics a DAC honlapjának. – Tudom, a DAC még sohasem győzött a ViOn vendégeként. Én is pályára léptem már Aranyosmaróton, tavaly tavasszal 1:0-ra kikaptunk. Emlékszem, nagyon rázós találkozó volt. Úgy vélem, most sem vár ránk könnyebb feladat. Viszont tudjuk, mit akarunk játszani, és mindent megteszünk a sikerért.”

A tavaszi meccsek alapján a DAC vezeti a tabellát, ötször nyert és négyszer döntetlenezett, a gólaránya 13:4. A 9 bajnokin mindössze 4 gólt kapott, ez a legkevesebb a mezőnyben.

Az idei bajnokságban kétszer találkozott egymással a két csapat, szeptemberben Aranyosmaróton 1:1-es eredmény született (g.: Orávik, ill. Sarr). Decemberben a DAC Arénában Vida Krisztián góljával 1:0-s hazai győzelem született. A meccset a 213 TV élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?