Szafin legyőzte Federert

Melbourne. Marat Szafin öt játszmában, 4 óra 28 perces maratoni csatában legyőzte a címvédő Roger Federert és elsőként jutott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe. A hölgyeknél a két korábbi győztes amerikai hölgy, a 2000-es bajnok Lindsay Davenport és a tavalyelőtti melbourne-i „királynő”, Serena Williams találkozik a szombati fináléban.

Marat Szafin elnyűhetetlen volt a Roger Federer elleni elődöntőbenReuters-felvételAz elmúlt esztendőben ez a két játékos vívta finálét, s akkor a svájci klasszis könnyedén, három szettben múlta felül orosz riválisát. Az első játszmát 45 perc alatt nyerte a világelső Federer, majd alig több mint félóra alatt egyenlített az orosz teniszező. A következő szett ismét az első helyen kiemelt svájcié volt, s ekkor úgy tűnt, már senki – még Szafin – sem állíthatja meg, hogy ismét döntős legyen Melbourne-ben. Ám ellenfele másként gondolta: drámai csatában ismét kiegyenlített, ráadásul úgy, hogy a rövidítésben Federer már 5:2-re vezetett, majd 6:5-nél meccslabdája is volt. Az utolsó felvonás (80 perc) is páratlan izgalmakat hozott: a hatodik gémben Szafin elnyerte a címvédő adogatását, s utána 5:2-es előnyre tett szert. Ezúttal azonban Federerernek volt helyén a szíve: nagy küzdelemben kiegyenlített, miközben ellenfelének három meccslabdája is volt. Aztán 8:7-es Szafin vezetésnél az orosznak ismét két lehetősége adódott a sikerre: az elsőt egy fogadhatatlan adogatással „védte ki” Federer, ám a másodikkal már nem tudott megbirkózni. A svájci 26 mérkőzést nyert meg sorozatban, utoljára az athéni olimpián kapott ki a cseh Tomas Berdychtől. A 25. születésnapját éppen a mai napon ünneplő Marat Szafin harmadszor jutott be a döntőbe Melbourne-ben, de először lehet az Australian Open bajnoka. Ellenfele a döntőben a mai Roddick–Hewitt összecsapás győztese lesz.

Két óra és 39 percig tartott Marija Sarapova és Serena Williams nagyszerű csatája a női egyesek elődöntőjében, amelyet végül a korábbi világelső nyert meg. A közönségkedvenc orosz szépség a mérkőzés során kétszer is a győzelemért adogathatott, de három meccslabda is elpuskázott. Serenához hasonlóan honfitársa, a világelső Lindsay Davenport is szetthátrányból nyerte meg az elődöntőt a francia Nathalie Dechy ellen. A találkozó szörnyen kezdődött az első helyen kiemelt amerikai lány számára, de később óriási erőfeszítéssel ford§tani tudott

EREDMÉNYEK, elődöntők, női egyes: S. Williams–Marija Sarapova 2:6, 7:5, 8:6; Davenport–Dechy 2:6, 7:6, 6:4. Férfi egyes, elődöntő: Federer–Szafin 7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 7:9. Férfiak, páros: Black, Ullyett– Melzer, Waske 6:3, 6:4; B. Bryan, M. Bryan–Björkman, Mirnyij 6:1, 6:3. (mti, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?