Sport

Szabadfogásban remekeltek a somorjaiak

Kassa/Somorja/Dunaszerdahely/Vásárút | Kassán is a figyelem fókuszába kerültek, három bajnoki címmel gyarapították gyűjteményüket a somorjai Gladiátor Birkózóklub szárnyukat bontogató tehetségei, akik a fiatalabb diákok mezőnyében villantották meg tudásukat.
Ágh István

2021. augusztus 3. 11:49

birkózás
A somorjai „kis Gladiátorok” sikerkovácsukkal, Horváth Istvánnal ⋌(Fotó: Facebook)

Sikerük értékét hatványozza, hogy szabadfogásban jeleskedtek, holott a csallóközi városban kötöttfogásra szakosodnak. „Tíz fiút neveztünk, zömmel egy-két évvel idősebb ellenfelekkel mérettettek meg. Súlycsoportjában Gönczi Mátyás, Horváth Adorján és Patkoló Rudolf diadalmaskodott. Rajtuk kívül még Bihari Tibor és Martin Lukáčik is dobogós helyen zárt. Csapatversenyben a pozsonyi Dunajplavba alakulata egy ponttal előzött meg minket, a fővárosiak azonban hárommal több versenyzőt küldtek csatába. A konkurenciára való tekintettel nagyon elégedett vagyok a produkcióval, az éremterméssel” – tájékoztatta lapunkat Horváth István, a somorjai Gladiátor Birkózóklub főedzője. 
A dunaszerdahelyiek mérlege: egy bajnoki cím, egy elsőség, két ezüst- és két bronzérem. „Ezúttal Hegedűs Attila került országos bajnokként a krónikába, négy további birkózónk is dobogóra léphetett az éremosztásnál. Sajnos, Vajas Viktóriának nem akadt kihívója, így kénytelen volt beérni az aranyéremmel” – elevenítette fel a dunaszerdahelyiek sikerlistáját klubelnökük, Hakszer Roland. 


„Erről a megmérettetésről sem tértünk haza bajnoki cím nélkül, Hervai Dominik favorithoz méltó versenyzéssel igazolta az elvárásokat” – nevesítette legsikeresebb birkózójukat id. Soós Tamás, a Vásárúti Birkózóklub elnöke. 
„Jóleső érzéssel konstatálom, hogy Farkas Lajos személyében ismét volt marcelházai győztese az országos bajnokságnak” – büszkélkedett Marczinkó János, a Marcelházai Birkózóklub első embere. 
A Hernád-parti városban egyébként rimaszombati, gútai, füleki és szepsi birkózó is érmes helyezést produkált. A fiúknál húsz honi klub 102 versenyzője mérte össze tudását, a lányoknál azonban sok volt az üresjárat, öt súlycsoportban nem akadt érdeklődő, háromba csupán egy versenyző jelentkezett…

HÍRKOSÁR

Birkózás
FIATALABB DIÁKOK ORSZÁGOS EGYÉNI BAJNOKSÁGA,
szabadfogás, Kassa, dél-szlovákiai érmesek – 29 kg: 1. Farkas Lajos (marcelházai); 31 kg: 1. Gönczi Mátyás (somorjai), 2. Sebastián Kráda (füleki), 3. Patrik Vetrák (rimaszombati); 33 kg: 3. Bihari Tibor (somorjai); 35 kg: 1. Hegedűs Attila, 3. Bodó Barnabás; 37 kg: 2. Heller Matyás (dunaszerdahelyiek); 40 kg: 2. Berky Attila (rimaszombati); 48 kg: 3. Filip Heller; 52 kg: 2. Filip Viktorín (dunaszerdahelyiek); 62 kg:1. Hervai Dominik (vásárúti), 3. Adrián Hrúz (rimaszombati); 68 kg: 1. Horváth Adorján (somorjai), 2. Kosár Christopher (vásárúti), 3. Martin Lukáčik (somorjai); 73 kg: 2. Balyo Krisztián (rimaszombati);
85 kg: 1. Patkoló Rudolf (somorjai), Góth Tamás (gútai).
Csapatverseny: 2. Somorja 32 pont, 3. Dunaszerdahely 32 pont.
Lányok versenye – 39 kg: 1. Vajas Viktória (dunaszerdahelyi); 57 kg: 2. Fabó Viktória (szepsi). Csapatverseny: 3. Dunaszerdahely 7 pont ⋌(ái)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Szovetseg

Novembertől dolgozhatnak a Szövetség programján

koronavírus

Mától öt fekete járás van az országban

Duslo

Itt a dízelautók rémálma: fogytán az AdBlue-adalék

barokk szelfi

Zsánerképek és barokk szelfik a múzeumban

Márki-Zay Péter

Majdnem 245 ezerrel több szavazatot kapott Márki-Zay a második fordulóban, mint az elsőben

Megijedt a dudától, árokba hajtott

Megijedt a dudától, árokba hajtott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.