Stoch is a három között

<p>A címvédő Neymar, a Santos brazil futballistája, Radamel Falcao, az Atlético Madrid kolumbiai csatára, vagy Miroslav Stoch, a Fenerbahce szlovák labdarúgója nyeri el a Puskás-díjat, amely az előző szezon legszebb gólját szerző futballistának jár.</p>

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tegnap hozta nyilvánosságra, melyik három találat kapta a legtöbb voksot az internetes szavazáson.

Neymar március 7-én az Internacional elleni Libertadores Kupa-mérkőzésen szerzett találatával került be a legjobbak közé, a válogatott támadó saját térfeléről megindulva, gyakorlatilag az ellenfél összes védőjét kicselezve talált a kapuba.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"91933","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Falcao május 19-én, az América de Cali elleni barátságos mérkőzésen rúgott felejthetetlen gólt: a csatár egy jobb oldalról érkező szögletet parádés ollózó mozdulattal bombázott a kapuba.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"91936","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hasonló találatot jegyzett Stoch is március 3-án a Genclerbirligi elleni bajnokin, ő a szintén jobbról érkező szögletet kapásból juttatta a hálóba. „Fantasztikus érzés volt ilyen gólt lőni, nehéz is szavakkal leírni. Ez volt pályafutásom legszebb találata. Oldalt álltam a kapunak, de mégis a kapáslövés mellett döntöttem, és parádésan eltaláltam a labdát – nyilatkozta Miroslav Stoch. – Nagyon örülök, hogy gólom bekerült a három legszebb találat közé. Remélem, hogy sokan szavaznak rá, aztán majd elválik, hogy ez mire lesz elég.”

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"91928","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Joseph Blatter, a FIFA elnöke 2009. október 20-án, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián jelentette be, hogy a FIFA Puskás-díjat alapít, mellyel az év legszebb góljának szerzőjét jutalmazza. A díjnyertes gólról internetes szavazás dönt, a győztes minden évben a FIFA „Év játékosa” gálán veheti át a díjat.

Elsőként Cristiano Ronaldo kapta meg a trófeát 2009-ben, a Manchester United színeiben szerzett találatáért. Két éve Hamit Altintop győzött, aki a török válogatottban hatalmas gólt lőtt a Kazahsztán elleni Eb-selejtezőn, míg tavaly Neymar diadalmaskodott egy fantasztikus cselsorozatot követő találattal.

A három jelölt között most újabb voksolás következik, szavazni a FIFA honlapján lehet január 7-ig. Aznap, a FIFA-Aranylabda díjátadó gáláján, Zürichben derül fény a győztes kilétére.

Ugyancsak tegnap közölték, hogy a FIFA-Aranylabda megnyerésére a címvédő argentin Lionel Messi (FC Barcelona), a spanyol Andrés Iniesta (FC Barcelona), valamint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) maradt versenyben . A favorit ezúttal is a legutóbbi három voksoláson diadalmaskodó 25 éves Messi.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?