Stefan Kraft nyerte a Négysáncversenyt

<p>Bischofshofen. Az osztrák Stefan Kraft nyerte a síugrók Világkupa-sorozatába tartozó Négysáncversenyt, amelynek utolsó, bischofshofeni állomásán honfitársa, Michael Hayböck győzött.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az első viadalon győztes Stefan Kraft harmadik helyével biztosította be pályafutása első végső sikerét a nagy presztízzsel bíró sorozaton, így a Négysáncversenyen megszakítás nélkül hetedik alkalommal született osztrák győzelem. Ausztria ezzel utolérte a nemzetek rangsorában 16 elsőséggel élen álló Finnországot és Németországot.

Az ausztriai Bischofshofenben a Világkupa pontversenyében élen álló Hayböck első helyéhez kétség sem férhetett, ugyanis egyedüliként jutott mindkét sorozatban 135 méter fölé, több mint 11 ponttal előzte meg a második japán Kaszaj Noriakit és 17-tel Kraftot. Utóbbi azonban még így is hat pontot megőrzött tetemes előnyéből Hayböckkel szemben a Négysáncversenyben. Az öszszetett harmadik helyén a szlovén Peter Prevc zárt, aki az utolsó állomáson negyedik lett.

„Nagyon boldog vagyok most, bár egyébként is szívesen nevetek, mert jót tesz a szívnek – nyilatkozta a 21 éves Kraft, aki 2012-ben debütált a Világkupa-sorozatban. – Nem volt könnyű verseny a bischofshofeni. Michael ugrásáig nagyon ideges voltam, de utána lassan elkezdhettem örülni.”

Kraft és Hayböck egyébként jóbarátok, mindenben igyekeznek egymást segíteni. „Nagyszerűen kijövünk egymással, egyáltalán nem irigyeljük a másik sikereit. Most is úgy egyeztünk meg, hogy ő nyeri meg ezt a viadalt, de a Négysáncversenyt én” – tréfálkozott Kraft.

A szlovén Primoz Peterka 1997-es sikerét követően Kraft a Négysáncverseny legfiatalabb győztese. A mindössze 170 centi magas osztrák síugró jó teljesítménye annak is köszönhető, hogy a szezon előtt a hasonló termetű japán veterán, Noriaki példáját követve változtatott a technikáján. „Az ugrás során másképpen tartom a karomat. Rájöttem, hogy ez előnyösebb számomra” – tette hozzá Kraft.

Stefan Kraft pályafutása során eddig egyszer tudott győzni Vk-viadalon (éppen a Négysáncverseny első állomásán, Oberstdorfban), emellett hatszor végzett dobogós helyen. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?