Sporar váltja Rizmant a komáromi kosarasok kispadján

Új edzővel folytatja a tavalyi ezüstérmes MBK Rieker Com-therm férfi-kosárlabda-csapata: Vladimir Rizmant honfitársa, a szintén szlovén származású Milos Sporar váltja.Az Eurovia SBL-ben hat forduló után 3-3 győzelemmel és vereséggel állnak a komáromiak a hatodik helyen.

Új edzővel folytatja a tavalyi ezüstérmes MBK Rieker Com-therm férfi-kosárlabda-csapata: Vladimir Rizmant honfitársa, a szintén szlovén származású Milos Sporar váltja.

Az Eurovia SBL-ben hat forduló után 3-3 győzelemmel és vereséggel állnak a komáromiak a hatodik helyen. Paulík József klubmenedzser szerint a hullámzó teljesítmény az eredményekben és a játékban is megmutatkozott, már a felkészülés kezdetétől. „Végül Rizman is belátta, hogy valami nem stimmel. De nem foglalkozunk a múlttal. Milos Sporar neve már a nyáron is felmerült, de élő szerződése volt a lengyel Notec Inowroclawval. Mostanra viszont elengedték hozzánk a fiatal, ambiciózus szakembert, akitől azt várjuk, hogy kiegyensúlyozottabbá teszi a játékunkat” – nyilatkozta az Új Szónak Paulík.

A 41 éves Sporar Laskóban kezdett edzősködni, később a zalaegerszegieket is irányította. Dolgozott a szlovén U16-os csapatnál, és asszisztensként a felnőttválogatottnál és Törökországban is megfordult.

Sporar tegnap vette át a komáromi csapatot, és a hétvégi, handlovái bajnokin fog debütálni a kispadon. Így a szerda esti Alpok–Adria-kupameccsen, a cseh ezüstérmes Děčín ellen (80:67) Paulík Józsefnek kellett beugrania edzőként. „Nem volt ideális helyzet, de ez volt az egyetlen lehetséges megoldás. A fiúkat ismerem, lényegében mindegyikőjüket én hoztam Komáromba, tudtam, mit várhatok el tőlük – mondta szerényen Paulík, akinek három kulcsjátékosát (Tomic, Djordjevics, Diminic) kellett nélkülöznie sérülés miatt. – Különleges szituáció volt, de így a többi kosaras bizonyíthatta, és bizonyította is, hogy nem véletlenül van a csapatban. Küzdöttek egymásért, ez volt a döntő.”

A komáromiak jelenleg vezetik a sorozat B csoportját, legközelebb november közepén lépnek pályára, Körmenden.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?