Spártai hős lehet a vásárúti sportember

Tihany/Vásárút |

<p>Harmadízben futotta körül Közép-Európa legnagyobb tavát, a Balatont az ismert és sikeres vásárúti ultramaratonista, Bögi Sándor. Az Ultrabalaton nevet viselő rendezvény iránt egyre nagyobb érdeklődést tanúsítanak a mozgás szerelmesei.</p>

A Balaton különleges klímája, a tiszta levegő, a természet közelsége páratlan élményt nyújt mindenkor, még annak ellenére is, hogy a vasemberek a tihanyi Belsőtó partjáról indulva harminckilenc településen futottak át két nap alatt, közben kétszáztizenkét kilométert abszolváltak. Az egyéni hősök táborához csatlakoztak a tízfős váltók, ugyanakkor Mosoly-futás színesítette a kínálatot. Ezen a rendhagyó, jótékonysági rendezvényen a résztvevők a jelképes nevezési díj befizetésével, valamintaz úgyszintén jelképes táv lefutásával adakoztak, és egyben felhívták figyelmüket az összefogás fontosságára. Ebben az esztendőben a világ huszonnégy országából mintegy ezer résztvevő vállalta a kihívást, futott, kocogott a magyar tenger partján.

„Az egyéni indulók mezőnyében száznegyvenöten vágtunk neki a tekintélyt parancsoló versenytávnak. Tavaly a tűző nap, idén viszont a szeles, esős idő jelentette a legnagyobb ellenfelet. Éjszaka dermesztő hidegben faltuk a kilométereket. A versengés már nem is annyira a helyezésekért, hanem a forró teáért, a gőzölgő levesért, a száraz ruháért folyt. Mivel nem volt kísérőm, ezért csak a frissítőpontokon tudtam, rendezői segédlettel karban tartani magam. Minden csepp energiámra szükség volt ahhoz, hogy célba érjek“ - elevenítette fel a nagy kihívás részleteit a csallóközi sportember.

Egyébként a táv közben a résztvevők fele feladta a küzdelmet, csupán hetvenhárom versenyző neve került az eredménylistára. „A tavalyinál közel két órával jobb időeredményt (29:35:33) produkáltam, az abszolút sorrendben a negyvenedik helyet szereztem meg. S bár ennél jobbra számítottam, a körülményekre való tekintettel elégedett vagyok teljesítményemmel. Ez a megmérettetés is életem legnagyobb próbatételére, az ősszel zajló, Athént Spártával összekötő Spartathlonra (a táv hossza 246 kilométer - a szerző megj.) való felkészülést szolgálta“ - értesültünk a nagy kalandnak ígérkező vállalkozásról, melynek révén a spártai hősök táborába kerülhetne Bögi Sándor

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?