Spanyol testvérharc

Persze csak nagy jóakarattal lehet testvérharcnak nevezni a Barcelona–Real labdarúgó BL-elődöntő első meccsét. Mert tudjuk, Hispánia két legnépszerűbb, legeredményesebb és leggazdagabb klubja minden, csak nem testvér.

Rivaldo (jobbra) ugyan gólt lőtt a legutóbbi bajnoki meccs hajrájában a Celta Vigo otthonában, ám csapata, a Barcelona 2:1-es vereséget szenvedett. A legfrissebb hírek szerint izomhúzódás miatt nem léphet pályára a ma esti, Real Madrid elleni BL-elődöntőnReuters-felvételMég mostohatestvér sem. Ellenfél? Gyenge kifejezés. Egyszerűen ellenség. Gyűlölik egymást. Reméljük, ez a pályán nem jut kifejezésre.

Már napok óta egész Spanyolország a mérkőzés jegyében él, ugyanis a két mamutegyesület a hazai pontvadászat során rendszeresen találkozik (az idén Madridban 2:0 volt a hazaiaknak, a visszavágó 1:1-et hozott), de a klubcsapatok nem hivatalos Európa-bajnokságán csak kétszer hozta össze őket a sors: 1960-ban a legjobb négy között a Real 3:1-re nyerte mindkét összecsapást, tíz évvel később a Barca jutott tovább a negyeddöntőből (2:2, 2:1). Az egyik ibériai lap az évszázad mérkőzésének nevezte az elődöntőt.

Ha nem akadnának eltiltások és sérültek, ma este, némi túlzással mondva, annyi csillag lenne a pályán, mint az égen. De így sem kell félni. Nézzük csak a két csapat várható összeállítását: BARCELONA: Bonano–Reiziger, F. de Boer, Abelardo, Coco–Rochemback, Cocu, Luis Enrique–Saviola, Kluivert, Overmars. REAL: Cesar–Salgado, Hierro, Pavon, Roberto Carlos–Geremi, Mekelele, Helguera, Zidane, Solari–Raul. Bizonyára hiányolni fogjuk majd a három megasztárt, a sérült Rivaldót, illetve a „besárgult“ Figót és az ugyancsak maródi Morientest. Az utóbbi mostanában arról híres, hogy 1,5 a mérkőzésenkénti gólátlaga.

Mindkét táborban dívik az optimizmus, mindegy, hogy a kincstári vagy a reális. A Real 19 éve nem nyert Katalónia fővárosában, de most úgy tűnik, jobb formában van ellenfelénél. Erre fel azt szokták mondani, a kupameccs az egészen más. Egyébként a legutóbbi bajnoki fordulóban a Real 4:1-re verte a Tenerifét és második a táblázaton, egy ponttal lemaradva a Valencia mögött, a Barca 2:1 arányban kikapott a Celto Vigo otthonában, a tabella negyedik helyén áll, nyolc ponttal szerzett kevesebbet a madridiaknál.

Joan Gaspart, a Barcelona elnöke: „Az is megtörténhet, hogy Real az idén nem nyer semmilyen trófeát. A hazai pontvadászatot nem lehet a Bajnokok Ligájához hasonlítani. Ezt minden labdarúgónk tudja, és azt is, mire megy a játék.“

Vicente del Bosque, a Real edzője: „A No- Camp-stadionban minden meccs különleges. Számunkra nem lenne rossz a döntetlen sem, de nem a remi a célunk. Csapatom egyszerűen nem tud csak védekezni és spekulálni. Szerintem a visszavágón dől el minden.“

Az összecsapás 20.45 órakor kezdődik, a játékvezető az egyéni stílusban bíráskodó, sokat gesztikuláló svéd Frisk lesz, aki skandináv természetének megfelelően tolerálja a durvaság határát súroló nyers keménységet. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?