Somorján ismét a tabella első fele a cél

stk

A somorjai STK játékoskerete tovább fiatalodott a nyári alapozás során, ennek ellenére a klubnál ismét a tabella első felét célozták meg. A felkészülésről és a célokról Horváth Csaba klubelnököt és Nagy Péter csapatkapitányt kérdeztük.

„Július 19-én kezdtünk edzeni összesen 35-36 játékossal, amikor akadémistákkal és somorjai ifistákkal egészült ki a keretünk. Mindenkinek adtunk esélyt a bizonyításra. Jelenleg van egy 25 fős keretünk, ahol mindenki igyekszik a legjobbat nyújtani és a kezdőcsapatba kerülni. Az eredményeink a felkészülés során változóak voltak, mindig más kezdőtizeneggyel álltunk fel, és volt, hogy egy meccsen belül is kétcsapatnyi játékos kapott lehetőséget. Ilyenkor nem az eredményen volt a hangsúly. A két legutóbbi mérkőzésünk, a Dorog és a Trenčín elleni felkészülési találkozó már eredményileg is értékelhető, mindkétszer jól játszottunkˮ – összegezte az elmúlt heteket Horváth Csaba, a somorjaiak klubelnöke.

Fiatalokkal és rutinosakkal

Az STK a nyáron csupa fiatal játékossal erősített, érkezett Horváth, Tarcsi és Botló a DAC-ból, a somorjai utánpótlásból Polniš és Jurička profi szerződést kapott, Owusut is végleg leigazolták, valamint egy egyéves garamszentkereszti kitérő után Jakub Čunta is visszatért a klubhoz. Ugyanakkor a klubvezetés támaszkodik az idősebb, tapasztaltabb játékosokra is: az elmúlt két hónapban Nagy Péter, Marič-Bjekič, Pančík és Baéz is szerződést hosszabbított. „Ők a csapat gerincét alkotják, tehát megmaradt a mag. A projektünk célja a fiatalok fejlesztése, de szükség van az olyan játékosokra is, akiktől a fiatalok profizmust tanulhatnakˮ – mondta a tapasztaltabb kerettagokról a klubelnök.

A távozók között három fontosabb nevet lehet említeni, Csóka Bálint (Győr), Mikola Jaros (Mladá Boleslav) és Franck Bahi (Michalovce) eligazolt, míg Szolgai Máté és Gyurákovics Erik a DAC-cal készül – ők viszont továbbra is a somorjaiak segítségére lehetnek a sárga-kékekkel való együttműködésnek köszönhetően. „Egy jó csapat van kialakulóban. Megújultunk, azt lehet mondani, hogy tovább fiatalítottunk. Még előfordulhat változás, de ezzel a kerettel bátran nekivághatunk a bajnokságnak.ˮ

Irány az első nyolc

Somorján hagyományosan nem egy konkrét helyezés elérését tűzik ki célul a szezonkezdet előtt, de Horváth Csaba elmondta, a csapattal az első nyolc hely valamelyikét célozzák meg. „Minket a tabella első fele érdekel, az elsőtől a nyolcadik helyig. Nem az a célunk, hogy középcsapat legyünk és nem is az, hogy megnyerjük a bajnokságot. Persze meg szeretnénk nyerni, ki nem szeretné? Viszont reálisan nézve, ha megnézzük a játékoskeretet és azt, hogy a DAC-együttműködés által milyen játékosokra számíthatunk még, az első hatban végezni elérhető cél számunkra.ˮ

A kapitány is bizakodó

A somorjaiak csapatkapitánya, Nagy Péter is hasonlóan látja a csapatban rejlő lehetőségeket. „Az alap az első nyolcba jutni, de szeretnénk minél feljebb végezni a tabellán. Személyesen az a célom, hogy a frissen aláírt szerződés birtokában csapatkapitányként végigjátsszam a szezont, és sikereket érjünk el.ˮ

Nagy Péter szerint a felkészülés kemény volt, de sokat adott a csapatnak. „Többnyire magyar klubok ellen mérkőztünk, voltak jobb és gyengébb meccseink is – utóbbiak közé tartozik a Vasas elleni 5:0-s vereség, de az a csapat komoly játékerővel rendelkezik. A főpróbán 4:3-ra kikaptunk az élvonalbeli trencséniektől egy nagyon jó mérkőzésen, akiknek minimum egyenrangú ellenfelei voltunk. Összességében egyértelműen pozitívan értékelem a felkészülést. Érkezett több fiatal is a csapathoz, akik megpróbálnak beépülni, de vagyunk páran idősebbek, tapasztaltabbak is.ˮ

Az STK ebben a szezonban is a DAC farmcsapataként fog működni, azaz a sárga-kékek játékoskeretéből akár öt játékos is érkezhet erősítésként egy-egy II. ligás bajnokira.

A somorjaiak számára szombaton (17.00), a vágbeszterceiek elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdődik a bajnokság, a Pomléban pedig augusztus 6-án 10.30-kor, a puhóiak ellen lép pályára először a csapat.

Érdekes

A somorjaiak felkészülése

Érkezett: Polniš, Jurička (utánpótlás), Owusu, Demjanovič, Kachút, Horváth A., Botló, Tarcsi (DAC, DAC-utánpótlás), Olejník (Trnava), Čunta (Pohronie)

Távozott: Csóka (Győr), Jaros (ukrán, Mladá Boleslav), Bahi (guineai, Michalovce), Lehotský (L. Mikuláš), Gyurákovics (DAC), Trnovský (B. Bystrica)

Vezetőedző: Juraj Ančic

Felkészülési meccsek:

Haladás–Šamorín 2:1

Šamorín–Győr 0:3

Mosonmagyaróvár– Šamorín 0:3

Vasas–Šamorín 5:0

Šamorín–Dorog 3:1

Šamorín–Trenčín 3:4

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?